Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг №1 в последния ден от първите изпитания

Хюлкенберг №1 в последния ден от първите изпитания

2747
0

Нико Хюлкенберг с Рено постигна най-добро време в последния 4-и ден от първите тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. В следобедната сесия германецът постигна най-доброто време за всички дни – 1:17.393 мин с най-меките гуми C5.

След това обаче Хюлкенберг получи повреда в колата и спря на пистата. Така той завърши дена само с 58 обиколки. По-малко имаше само Джордж Ръсел от Уилямс. Отборно френския тим бе последен с 58 тура.

Втори за деня се нареди Александър Албон с Торо Росо. Той изостана на 0.244 сек от лидера, като също записа най-доброто си време с най-меките продукти на Пирели. Британецът от тайландски произход бе с най-добро време до обяд.

Трети остана Даниел Рикиардо с Рено, но и той, както споменахме, не навъртя много километри. Той все пак записа най-добър втори сектор. С най-добър 3-и бе Хюлкенберг. Едва 4-и остана Валтери Ботас с Мерцедес (1:17.857 мин), въпреки че също използва C5 Гуми.

Само с 1 десета по-бавен от него беше съотборникът му Хамилтън с по-твърдите гуми C4. Най-впечатляващо обаче беше времето на 5-ия Шарл Льоклер.

Пилотът на Ферари със средните по твърдост гуми C3 записа 1:18.046 мин преди обяд. Това е най-доброто за пилот на Скудерията от началото на тестовете. Той направи и цели 138 обиколки. С най-много бе Джовинаци от Алфа Ромео – 154.

Последните две места очаквано заеха пилотите на Уилямс. Екипът от Гроув пропусна първите 2 дни, а вчера Джордж ръсел направи само 23 тура следобед. Днес Кубица навъртя 48 обиколки, а британецът 17. С по-бавните гуми C2 полякът остана последен на повече от 4 сек от Хюлкенберг.