Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг благодари на Магнусен за помощта в Джеда и обеща да му...

Хюлкенберг благодари на Магнусен за помощта в Джеда и обеща да му върне жеста в бъдеще

1386
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг благодари на Кевин Магнусен за помощта, която датчанинът му оказа по време на Гран при на Саудитска Арабия. Германецът обеща да „върне жеста“ на своя съотборник в по-нататъшен етап от тазгодишната кампания.

Хюлкенберг потегли от 15-та позиция в надпреварата на уличната писта в Джеда. Германецът остана на трасето по време на периода на кола за сигурност, докато Магнусен влезе в бокса за смяна на гуми

Хюлкенберг се движеше на 10-то място преди да направи единственото си спиране в бокса във втората половина на надпреварата. Състезателят на Хаас запази позицията си след излизане от бокса и в крайна сметка финишира десети. По този начин той спечели първата си точка за тази година. Това беше и първи резултат за германеца в зоната на точките от спринта в Австрия през 2023 г.

Резултатът на Хюлкенберг нямаше да бъде възможен без помощта на Магнусен. Опитният датчанин имаше две наказания заради различни провинения. Въпреки това той задържа зад себе си няколко по-бързи автомобила. Така той позволи на своя съотборник да натрупа достатъчно аванс, за да запази позицията си на трасето. В крайна сметка Магнусен остана 12-ти след развяването на карирания флаг в Саудитска Арабия.

„Една точка. Toва беше страхотно отборно усилие i страхотна отборна игра от страна на Кевин“, каза Хюлкенберг.

„Не го видях, но ми казаха, че той наистина е помогнал в моя случай, като е задържал групата зад него. Това на свой ред помогнало да се отвори прозорец за мен, за да взема точката“, продължи пилотът на Хаас. „Това беше голяма помощ от негова страна. Аз ще му върна жеста по-късно през сезона.“

„В състезания като това, където имаме първите пет отбора отпред, е доста трудно да намерим място в топ 10. Чувствам, че в такива случаи че трябва да направиш нещо нестандартно или нещо, което не е свързано със здрав разум. Трябва малко да си изпросиш късмета и да направиш нещо различно, да компенсираш себе си, тъй като това често се е отплащало в миналото“, добави Нико Хюлкенберг.

Шефът на Хаас Аяо Комацу беше много доволен от резултата на своя тим в Джеда. Това беше първото класиране в топ 10, откакто той застана начело на отбора

„Това беше една невероятен отборен резултат. Много съм много щастлив, че това се случи благодарение на страхотната екипна работа. Борехме се за десетото място. Да, това дава само една точка, но пък се състезавахме срещу осем други пилоти. Всичко трябваше да е перфектно, за да се възползваме от възможността“, заяви Комацу.

„Кевин получи няколко наказания. След като разбрахме, че е извън борбата за точки, решихме да вземем рисковано решение. Кевин караше фантастично, за да задържи тези момчета, като същевременно постави целево време за обиколка. В същото време Нико караше безупречно. Това беше огромно екипно усилие. Искам поздравя всички и вече наистина очаквам с нетърпение следващото състезание в Австралия“, добави шефът на Хаас.