Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Днешните резултати не означават много

Хюлкенберг: Днешните резултати не означават много

53
0
Нико Хюлкенберг,Форс Индия

Нико Хюлкенберг, който записа второ време в днешната втора тренировка преди Гран при на Австралия, заяви, че резултатите не бива да се взимат като база за съотношението на силите във Формула 1, защото, според него, голяма част от фаворитите са карали колите си с доста гориво, не са ползвали нови гуми и са били крайно предпазливи.

– Карах известно време зад Фетел и той нито за момент не използва DRS, например – отбеляза Нико пред камерите на SkySport веднага след приключването на тренировките.

– Бих бил много щастлив ако и утре съм на тази позиция, но това едва ли ще се случи – усмихна се младият германец, който се завърна в Гран при като титуляр след година като трети пилот в тима на Виджай Маля. – Утре ще е много по-трудно, но аз все пък съм доволен от хармонията която вече постигнахме с колата на тази писта и съм обнадежден.

Хюлкенберг записа своя топ резултат с мекия тип гуми, докато Михаел Шумахер го изпревари с твърдите в променливите условия на Албърт Парк, което според британските коментатори само потвърждава видимата скорост на Мерцедес.

На другия полюс са лицата в Ред Бул, които са навъсени като облаците над трасето, по думите на Мартин Брандъл, защото при всички случай бързината на колите не е добра и 17-ото място като топ скорост на Фетел е доказателство за това!