Начало Избрани Хюлкенберг доволен от развоя на състезанието в Джеда

Хюлкенберг доволен от развоя на състезанието в Джеда

885
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Астън Мартин

Нико Хюлкенберг е доволен от развоя на състезанието в Джеда. Пилотът на Астън Мартин завърши на 12-та позиция и успя да се пребори със своя съотборник Ланс Строл. Най-вероятно това бе последната надпревара за немския състезател през сезон 2022 в F1. Той караше на мястото на Себастиан Фетел, който даде положителен тест за COVID-19 и пропусна надпреварите в Бахрейн и Саудитска Арабия.

За съжаление, стратегията на Хюлкенберг за дълъг първи стинт с твърди гуми бе провалена от момента на появата на автомобила за сигурност в 16-ата обиколка. Поради тази причина събитие той не успя да спечели повече позиции благодарение на избора му да потегли с най-твърдата смес на Пирели. 

„Всичко беше наред. За съжаление колата за сигурност се появи точно в най-неподходящия момент за моята стратегия, така че наистина загубихме доста време. Беше жалко, но за съжаление не можем да контролираме тези неща“, каза Хюлкенберг.

Малко преди втория си старт с Астън Мартин, Хюлкенберг се опасяваше, че му предстоинай-трудното състезание в неговата кариера“. Причината за това предположение бе липсата на достатъчна физическа подготовка, тъй като той бе извикан да замести Фетел в последния възможен момент.

Като цяло Хюлкенберг бе изключително доволен от надпреварата в Джеда, където не допусна нито една грешка и бе по-близо до зоната на точките.

„Лично аз съм много, много доволен. Изкарах чисто и безгрешно състезание. Това е всичко, което мога да искам, като се има предвид, че съм стар човек. Така че съм много щастлив и горд от себе си.“

Очаква се Фетел да се завърне в битката следващата седмица в Австралия. Единственото условие е да даде отрицателна проба за коронавирус. Следователно Хюлкенберг най-вероятно се е насладил на последното си официално излизане с автомобил от F1. Въпреки това 34-годишният пилот ще остане под крилото на Астън Мартин до края на сезона.

„Последните 10 дни бяха много неочаквани, наситени със събития, натоварени и интензивни, коментира германецът „Но се наслаждавах на тях в ретроспективен план. Мисля, че след няколко години ще си спомням за това и със сигурност ще се радвам.“