Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг и Перес са уверени, че започват сезона със стабилна кола с...

Хюлкенберг и Перес са уверени, че започват сезона със стабилна кола с добър потенциал

130
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг и Серхио Перес са уверени, че започват сезон 2014 г. във Формула 1 със стабилна кола с добър потенциал.

Двамата пилоти на Форс Индия направиха чудесна подготовка тази зима. VJM07 бе сред най-издръжливите болиди и това определено е повод за оптимизъм в екипа от Силвърстоун.

Доста сме доволни от предсезонната подготовка. През последната седмица в Бахрейн имахме средно по 100 обиколки на ден и отбелязахме чудесен прогрес. Винаги ти се иска повече време за тренировки, но свършихме каквото успяхме. Аз лично се чувствам удобно в колата, но мисля, че това усещане ще се засилва по време на сезона. Автомобилите са различни спрямо миналата година: скоростта в завой е по-ниска заради по-малкото аеропритискане, поведението на двигателя също е друго. Колата ни измина дълъг път от Херес досега. Правехме стъпки напред на всеки тест и смятам, че оползотворихме както трябва наличното време. Винаги има какво още да свършиш, но ние сме доста добре подготвени – коментира Хюлкенберг.

Нико повтори вече казаното след тестовете – че е трудно да има конкретни очаквания за първия състезателен уикенд.

Тестовете дават някаква картина, но според мен имаме още потенциал. Надявам се да сме конкурентоспособни и да се състезаваме за добри точки. Аз лично досега съм бил на три надпревари в Мелбърн и още не съм завършил състезателна обиколка! Казват, че лошият късмет идва на групи по три – дано опит №4 се окаже по-успешен! – допълни той.

За Перес новата година донесе ново начало. Той сподели, че се чувства добре в отбора, където дойде след освобождаването му от Макларън. Мексиканецът използва зимата, за да се запознае с всички в екипа и смята, че е готов за предстоящото предизвикателство.

Нямам търпение за първия старт от доста време. Новите правила са интересни, новите автомобили – сериозно предизвикателство. Усещането е доста различно, ще трябва да се мисли за управление разхода на гориво, а в Мелбърн консумацията е висока. Има повече неща за вършене в кокпита по отношение на работата със системите и като цяло е по-сложно от миналия сезон. Предсезонните тестове ни дадоха достатъчно време да се запознаем с всичко и не мисля, че ще имаме проблеми – заяви Серхио.