Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг подписал с Форс Индия за 2012 г.?

Хюлкенберг подписал с Форс Индия за 2012 г.?

38
0
Нико Хюлкенберг

След една година принудителна пауза, изкарана на „резервната скамейка“, Нико Хюлкенберг се завръща в Гран при. Според информация на Motorsport-Total.com 24-годишният пилот е подписал във вторник договор за една година с Форс Индия, с възможност за още една.

Това обаче не бе потвърдено официално поне до този момент.

„Нико и аз решихме да не споменаваме нищо по случая, докато отборът не излезе с официално становище по въпроса“, е заявил Тимо Ганс, мениджърът на Хюлкенберг пред колегите от германския сайт. Това, че новината не е потвърдена официално се дължи най-вероятно на факта, че тим шефът и съсобственик в екипа Виджах Маля заяви многократно, че пилотите за догодина ще бъдат съобщени през декември и при никакви обстоятелства по-рано.

Въпреки това от доста време се говори, че Пол ди Реста ще остане със сигурност в отбора не на последно място и заради подкрепата, която шампионът от DTM за миналата година получава от Мерцедес. Подобни информации пък бяха опровергани от мениджъра на Адриян Сутил, Манфред Цимерман.

„Това не е вярно“, обяви Цимерман. „Вчера говорих с Виджай Маля и Роб Фернли и те потвърдиха, че информацията в пресата не отговаря на истината. Ние продължаваме преговорите с тима. Кога ще приключат те не мога да кажа, но определено не смятаме да чакаме до 15 декември.“

Възможно е Сутил да преговаря с Уилямс, където се очаква мястото на Рубенс Барикело за следващия сезон да се освободи.

Според информацията излязла от екипа, договорите с Ди Реста и Хюлкенберг са подписани, защото в предишните (този на Хюлкенберг бе за тест пилот) опцията за подновяване бе до 15 октомври. Новите договори не били сключени в Корея само и единствено, защото Ганс и мениджърът на Ди Реста, Антъни Хамилтън не били в азиатската страна. Официалното потвърждение се очаква най-рано по време на уикенда в Индия.