Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Разбирането на работата на гумите е ключът към доброто представяне

Хюлкенберг: Разбирането на работата на гумите е ключът към доброто представяне

30
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг се завръща във Формула 1 след година пауза. И въпреки че през изминалия сезон той редовно участваше в петъчните тренировки, той още не знае как се държат гумите на Пирели по време на квалификация или в състезание. Именно това може да се превърне в сериозен проблем за немеца, поне в началото на сезона, но въпреки това той остава спокоен.

„Няма да ми е лесно, но през миналата година вече минах през подобен процес в Уилямс“, обясни Хюлкенберг. През 2010 г. като новобранец, той отново бе хвърлен директно в студената вода, като тогава се справи с гумите, доставяни от Бриджстоун. „Нямам особен опит с гумите на Пирели, но ще използвам всичката информация, за да свикна по-бързо с тях и да се науча да ги използвам правилно.

14-те му участия в петъчните тренировки през тази година (повечето по време на първата петъчна) не бяха особено полезни за него в аспекта свикване с гумите, защото пистата още бе „зелена“, нямаше никаква гума по нея и почти никакъв грип.

„Трябва да излезеш и да караш в квалификация и състезание, за да получиш пълната картина за износването и работата на гумите. Трябва практика, от където да събереш впечатления и информация.“

И докато гумите са нещо ново за 24-годишният германец, то в екипа на Форс Индия той вече се чувства у дома си.

„Познавам всеки в отбора, всички механици и инженери, въпреки че не съм работил толкова тясно с тях колкото Адриян и Пол“, обясни Хюлкенберг пред Аутоспорт. Той няма притеснения, защото участва във всички брифинги по време на уикендите и разговаря с всички отговорни лица в отбора.

„Ще съм много щастлив да работя отново с момчетата в екипа. Радвам се много на предстоящия сезон.“