Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Резултатът в Силвърстоун беше неочакван, но и напълно заслужен

Хюлкенберг: Резултатът в Силвърстоун беше неочакван, но и напълно заслужен

1228
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг продължава със силните си резултати в последните няколко надпревари. Пилотът на Хаас се класира шести в Гран при на Великобритания. По този начин германецът добави още ценни точки към своя актив и помогна на Хаас да се доближи до шестото място при конструкторите.

Хюлкенберг подходи предпазливо към състезанието на Силвърстоун, дори и след като не се съобрази с прогнозите преди състезанието. Германецът имаше много добро темпо в квалификацията и влезе в Q3. В крайна сметка състезателят на Хаас даде шесто време и дори изпревари колегите си от Ферари, както и Серхио Перес

Хюлкенберг успя да превърне квалификационното си темпо в силен резултат в състезанието. Пилотът умело се справи с предизвикателствата и променящите се условия на  пистата и се възползва от възможностите, които се появиха пред него.

Германецът финишира шести и записа още един отличен резултат. Той добави още осем точки към актива си и беше видимо доволен след края на надпреварата.

„Разбира се, много е приятно да бъда възнаграден с осем точки. Вече втори пореден уикенд финиширам шести“, заяви Хюлкенберг. „Резултатът в Силвърстоун беше неочакван, но и напълно заслужен. Работихме усилено за него и направихме всичко както трябва. Не допуснахме никакви грешки и приложихме добра стратегия.“

Миналия уикенд Хаас представи сериозен аеродинамичен пакет за своя VF-24. Негов централен елемент беше новият дизайн на пода. Промените в болида очевидно доведоха до повишаване на производителността на болида

„Най-хубавото е, че актуализациите, с които разполагаме сега, наистина правят нещо за представянето на автомобила. Затова наистина можем да се борим за шестото място в шампионата при конструкторите“, коментира Хюлкенберг.

„Понякога това става с Астън, понякога с Алпин, а понякога и с други екипи“, казва германецът. „Мисля, че сега наистина сме близо до тях. През този сезон бяхме доста постоянни и можем да се възползваме от това.“

Хюлкенберг също така призна, че никой не е очаквал Хаас ще се справя толкова добре в средата на сезон 2024.

„Никой не е очаквал това. Ние се справяме също толкова добре, колкото и останалите, а може би дори по-добре“, добави германецът.

„Мисля, че това зависи донякъде и от пистата или уикенда.  Ще видим. Но мисля, че това е страхотна история за нашето завръщане!“

Накрая Хюлкенберг отдаде дължимото на инженерите на Хаас, които са работили неуморно, за да проектират и произведат новите компоненти на болида.

„Те просто свършиха отлична работа. Компонентите  работиха добре и без грешки. Видяхме,, че корелацията [между аеродинамичния тунел и автомобила] също не бе лоша. Разбира се, в края на миналата година направихме някои промени в техническия и аеродинамичния екип. Мисля, че именно това е резултатът от тях“, заключи Нико Хюлкенберг.

Другият пилот на Хаас Кевин Магнусен финишира 12-и. Датчанинът остана близо до зоната на точките.

„Мисля, че влязохме в бокса една обиколка по-рано Бяхме близо до обсега на Албон. Той остана още една обиколка и увеличи разликата“, каза Магнусен.

„Темпото наистина не беше толкова добро с меката гума, веднага започнах да се боря с грейнинг и просто нямах добър стинт. Страхотно е за Нико да спечели осем точки. Това са наистина добри няколко уикенда за отбора и са супер важни. Иска ми се да можех да допринеса малко, но в края нямах достатъчно темпо“, добави състезателят на Хаас.

Благодарение на страхотния резултат Хаас се доближи до Виза РБ в шампионата при конструкторите. Двата отбора са разделен само от 4 точки.