Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг с едва 17 обиколки при повторния си дебют за Форс Индия

Хюлкенберг с едва 17 обиколки при повторния си дебют за Форс Индия

57
0
Нико Хюлкенберг,Форс Индия,Херес

Със сигурност Нико Хюлкенберг си е представял по различен начин завръщането си във Форс Индия. В своя първи ден тестове с екипа той успя да направи едва 17 обиколки. Колата на индийците както при доста от останалите екипи страда от „детски болести“. Още след първата обиколка с VJM07 се появи дим от колата, който според отбора бе заради проблем със скоростите. Следобед пък колата остана на пистата поради неясни до момента причини.

В крайното класиране за деня Хюлкенберг зае шестото място с време от 1:26,096 мин. Това бе с почти три секунди по-слабо от времето на Кевин Магнусен.

„Не успяхме да караме толкова, колкото ни се искаше. Но това са нещата от живота“, заяви Хюлкенберг след края на деня. „Трудно е да се дават заключения след първия ден, защото работихме като цяло по настройките и събирането на данни при постоянна скорост. Ще ми трябва още време, за да придобия впечатление за колата.

Новата кола се различава доста от тази, която за последен път карах в Бразилия. Това е съвсем различно преживяване, но не трябва да забравяме, че още е съвсем рано и има да се случват още доста неща. Нещата ще се развиват доста бързо и колите ще се променят също толкова бързо. Имаме още много да учим.“

Техническият директор Анди Грийн се опитваше да гледа позитивно на първите дни от изпитанията.

„Днес за съжаление бяхме по-често извън битката, но намирането на проблемите и подобряването на надеждността е най-важното в тази първа седмица. Продължаваме да правим функционални тестове с колата и това е продължителен процес, свързан със събиране и анализиране на данните. Всеки проблем, който разрешим означава за нас напредък, така че смятаме, че сме направили важни крачки към подобряването на надеждността преди първото състезание.“