Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг с шесто поредно класиране в топ 10

Хюлкенберг с шесто поредно класиране в топ 10

39
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг отбеляза шесто поредно класиране в точките в шест старта от началото на сезон 2014 г. във Формула 1.

Немският пилот на Форс Индия видя пети поред карирания флаг в Гран при на Монако. След това той заяви, че 10 точки са страхотна награда за целия тим след такова трудно състезание и продължи:

Последните 20 обиколки бяха наистина сложни, тъй като суперсофта беше на ръба. Трудно удържах болидите зад мен, а трябваше и да се пазя от бариерите. Имаше няколко момента, в които облизвах стените, но оцелях и успях да взема петото място. За щастие колата ми бе бърза на точните места – на влизането в тунела и през последния завой. Имаше някои страхотни мигове в състезанието, особено изпреварването ми спрямо [Кевин] Магнусен. Той трябваше да пропусне Торо Росо-то, разсея се за секунда и аз видях възможност да се вмъкна от вътрешната страна на осми завой. На писта като Монако се усмихваш безкрайно широко, когато нещо подобно сработи.

Съотборникът му Серхио Перес нямаше никакъв късмет за разлика от Нико – той отпадна още в първата обиколка на надпреварата.

Борех се с Нико, който бе пред мен. Вървях нормално в кривата, по траекторията, когато Дженсън [Бътън] закачи задното ми колело, завъртя ме и отидох в бариерите. Не го очаквах, тъй като там наистина няма място за още една кола. Беше ужасен малшанс – обясни мексиканецът.

Той заключи философски, че всеки пилот има добри и лоши надпревари и ще се постарае да забрави днешната колкото се може по-бързо.