Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг се надява на място в Уилямс през 2010 г.

Хюлкенберг се надява на място в Уилямс през 2010 г.

33
0

Въпреки забраната за тестове през сезона тест пилотът на Уилямс Нико Хюлкенберг се надява с добро представяне в GP2 да привлече погледите към себе си и да си осигури място в Гран при през 2010 г. Разбира се, отборът на Уилямс, с който той има договор за тест пилот ще е с приоритет пред останалите.
От 2005 г. насам Хюлкенберг премина с успех през Формула BMW, Формула 3 къп, A1GP и Евросериите на Формула 3. През тази година предстои младият германец да се състезава в GP2. Същевременно той изпълнява и ролята на тест пилот. Амбицията му обаче, както и тази на неговият мениджър Вили Вебер, е да намери място в добър отбор от Формула 1.
Затова и появата на Хюлкенберг ще бъде в един от най-силните отбори в GP2, ART, чийто съсобственик е синът на Жан Тод и мениджър на Фелипе Маса, Никола Тод. Логично Хюлкенберг е смятан преди сезона и за един от фаворитите за титлата, въпреки че това ще е първата му година в тази серия. Това е и отборът, с който Нико Розберг и Люис Хамилтън станаха шампиони в GP2.
“Ако впечатля Уилямс, надявам се в случай на свободен кокпит в отбора през 2010 г. да се обърнат към мен”, заяви пилотът пред немският сайт Motorsport aktuell. Според слуховете Вили Вебер вече е осигурил предварителен договор за храненика си. А това, че Хюлкенберг направи първите километри с новия Уилямс FW31 доказва доверието на отбора.
“Ясно е че моята основна цел е да получа място в отбор от Формула 1”, продължава 21-годишния пилот. Неговият най-голям проблем обаче ще бъде, че заради наложените през тази година ограничения на тестовете, той почти няма да има възможност да прави изпитания.
“През миналата година имах десет дни тестове, през тази едва ли ще са повече от 5. Отборът обаче добре знае моите възможности. Имат достатъчно данни за да си съставят вярното впечатление.”