Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг се връща във Форс Индия

Хюлкенберг се връща във Форс Индия

23
0
Виджай Маля,Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг ще кара за отбора на Форс Индия през 2014 г., след като подписа многогодишен договор с екипа, бе официално обявено от тима. Все още не е ясно кой ще е съотборник на германеца догодина. 

След дебюта си във Формула 1 през 2010 г. с Уилямс, Хюлкенберг пропусна сезон 2011 (бе резервен пилот на Форс Индия), но стана титуляр в отбора от Силвърстоун през следващата година преди да премине в Заубер през 2013-та. Най-доброто му класиране с кола на Форс Индия е 4-то място в Гран при на Белгия през 2012 г.

Радвам се, че се връщам във Форс Индия. Отборът си е поставил високи цели за следващата година и вярвам, че опитът, който натрупах през годините, ще ни помогне да ги постигнем. Истински вярвам, че можем да сме конкурентоспособни през 2014 г. Освен това чух много позитивни неща за двигателя на Мерцедес. Така че мисля, че можем да очакваме повече от следващата година. Познавам отбора и виждам решителността им. Това е страхотна група от хора и всички споделяме силно желание за успехи – коментира Хюлкенберг.

Шефът на отбора Виджай Маля каза, че с привличането на Хюлкенберг екипът е в отлична позиция за постигането на своите по-високи цели през следващата година. 

Когато кара за нас през 2012 г., стана ясно, че Нико е изключителен талант. Той продължи да впечатлява всички в падока със силните си представяния и през този сезон. Привличането му е показателно за намеренията ни и голяма мотивация за всички, свързани с отбора – допълни той.