Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Щастлив съм, но трябва да сме реалисти за състезанието

Хюлкенберг: Щастлив съм, но трябва да сме реалисти за състезанието

69
0
Нико Хюлкенберг,Себастиан Фетел

Полпозишънът на Нико Хюлкенберг в Гран при на Бразилия бе неочакван не само за Формула 1, но и за самия пилот на Уилямс. Младият германец определено се изненада:

– Инженерът ми (Том МакКълоу – б.р.) се включи по радиото и каза, че съм на пол, но на мен не ми се вярваше. Беше невероятно чувство. Отборът ми даде кола, която работеше наистина прекрасно в тези смесени условия. Трябва обаче да сме реалисти за надпреварата. Наясно съм, че пилотите зад мен се борят за титлата, но и ние водим битка за позиция, така ще направим всичко възможно за добър редултат – коментира Нико.

Той благодари още веднъж на тима си, радвайки се заслужено на първия полпозишън в кариерата си, при това в дебютния му сезон в F1.
Рубенс Барикело също бе в топ 10 и даде шесто време в квалификацията. Бразилецът се вълнуваше за отбора си, макар мъничко да съжаляваше, че не той е пръв на грида.

– Но съм въодушевен за Нико. В условия като тези трябва да пазиш температурата в гумите си. Пред мен обаче имаше по-бавен автомобил, така че моите изстинаха. Доволен съм от шестата позиция – силно място е за старт в състезанието – заяви Рубенс.

Първото място на стартовата решетка, макар и неочаквано, е точно онзи подтик, необходим на тима, за да продължи с прогреса си, заяви инженерният директор Патрик Хед.

– Фантастично представяне на отбора и в частност на Нико и инженерите му. Днес видяхме нещо наистина специално от него. Той направи три обиколки за време със сухите гуми и бе по-бърз с повече от секунда от всички останали. В събота няма шампанско, но пък всичко това е повече от прекрасно за екипа – допълни Хед.