Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг все още не е наясно дали ще кара през 2013 г....

Хюлкенберг все още не е наясно дали ще кара през 2013 г. в F1

53
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг заяви днес на пистата Сузука, че не знае дали ще се състезава във Формула 1 през 2013 г., но все още има шанс да кара и догодина с настоящия си отбор Форс Индия. Немският пилот остави приказките за евентуално негово присъединяване към Ферари без коментар.

Обявените миналата седмица нови договори на Люис Хамилтън с Мерцедес и на Серхио Перес с Макларън отговориха на доста въпроси, но Нико е във все още неподредената част на пъзела кой къде ще кара следващия сезон.

Преди няколко дни имаше сериозно раздвижване, но все още се разпространяват страшно много спекулации – заяви Хюлкенберг. – Няма нищо обявено за моето бъдеще. Трябва да изчакаме още малко. Все още водя разговоря с настоящия си отбор – има шанс да продължа с тях. Но се случиха някои неща след промените от миналата седмица. Сега само трябва да се концентрирам върху работата си. Ако се справя като хората, ситуацията може да се промени – видяхме как стана това със Серхио Перес. Журналистите те пращат къде ли не, но всичко до момента е хипотетично.

Хюлкенберг допълни, че бил изненадан от новината за преминаването на Хамилтън в Мерцедес.

– Ясно е, че това е нещо наистина голямо. Не следя непрекъснато пазара на пилоти, така че наистина бях изненадан в известна степен. Но на първо четене това не ме засяга – допълни състезателят.