Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг записа десето поредно класиране в топ 10

Хюлкенберг записа десето поредно класиране в топ 10

31
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг записа десето поредно класиране в топ 10 този сезон във Формула 1.

Той финишира седми в домашния си старт – Гран при на Германия – и досега тази година не е завършвал надпревара извън зоната на точките.

Беше трудна надпревара, различна от очакваното основно заради ниските температури: пистата беше 20 градуса по-студена, отколкото в свободните тренировки – коментира Нико. – Очаквахме сериозно износване на задните гуми, но само след няколко обиколки стана ясно, че предните ще са далеч по-голям проблем. Това съвсем промени нещата. Беше труден следобед и като се има предвид поведението на автомобила, смятам, че извлякохме възможния максимум. Освен това в средата на дистанцията трябваше да преодолея някои проблеми с двигателя, така че не беше плавно състезание. Отборът се справи добре и оправи нещата.

Съотборникът му Серхио Перес завърши десети и взе последната точка. Той призна, че се е надявал на повече в началото на надпреварата, но не е могъл да накара гумите си да издържат по-дълго, както и че е имал проблеми с баланса през по-голямата част от състезанието:

Беше много странна надпревара. Пистата се промени много в сравнение с петък, като предните гуми страдаха от това, а не задните. Автомобилът бе особено труден за управление. В идващите стартове ще трябва да се постараем, за да продължим битката си в шампионата.