Начало Избрани Хюлкенберг: Жалко, че не успях да запазя четвъртото място в Австралия

Хюлкенберг: Жалко, че не успях да запазя четвъртото място в Австралия

658
0
Нико Хюлкенберг, Хаас
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг записа първи точки за сезон 2023 в F1. Пилотът на Хаас финишира на седмо място в Гран при на Австралия. Опитният германец показа добра скорост и успя да избегне всички инциденти в надпреварата в Мелбърн.

Хюлкенберг направи страхотно впечатление още в квалификацията в събота. Тогава той влезе в Q3 и даде десето време. В неделя той направи добър старт и се движеше в позиция в челната десетка. Състезателят на Хаас имаше малко проблеми с гумите, заради които загуби позиция от Ландо Норис. Хюлкенберг също така бе изпреварен и от Серхио Перес, което не е изненада като се има предвид с какъв болид разполага мексиканеца

Хюлкенберг пресече осми старт-финалната линия при развяването на карирания флаг. Германският ветеран мина едно място напред заради наказанието на Карлос Сайнц от Ферари. Така той спечели ценни точки, които ще са от голяма полза за неговия отбор.

Пилотът на Хаас зае четвъртото място заради мелето след втория рестарт на надпреварата. Въпреки това той не успя да запази тази позиция заради решението на рейс контрола надпреварата да бъде рестартирана в реда преди третия червен флаг.

„Беше диво и на моменти малко хаотично. Ще трябва да прегледаме всичко, което се е случило, тъй като се случиха толкова много неща“, сподели Хюлкенберг.

„Третият път направих страхотен старт със софт и напреднах доста. Малко след това обаче състезанието отново бе прекратено.  Жалко, че не успях да запазя четвъртото място в Австралия. Въпреки това мога да извадя много положителни изводи от този старт. Чувствам, че в бъдеще ще се случват много добри неща.“

„Настроението ми е много позитивно и наистина се наслаждавам на работата с екипа на Хаас и експериментите с автомобила. Имаме много добра инерция. която искам да я използвам в следващите състезания“, добави пилотът на Хаас.

Същевременно другият пилот на Хаас Кевин Магнусен не успя да финишира състезанието в Австралия. Датчанинът се удари в стената няколко тура преди края и отпадна. Преди това той се движеше в позиция извън топ 10 и се бореше с автомобилите на Алфа Таури

„На излизане от завой №2 се ударих леко в стената. В резултата на това джантата се счупи, гумата се откъсна и трябваше да спра в зоната на сигурност. В първия момент дори не усетих, че съм се ударил. Това определено не беше нещо, което се усещаше като голямо в колата, но беше достатъчно, за да спука джантата и да свали гумата“, каза Магнусен.

„Жалко е, че по това време бях извън топ 10 и не изглеждаше, че ще успея да спечеля точки. Нямах късмет с първия червен флаг, тъй като току-що бях влязъл в бокса и изглеждах по-бързи от следващите няколко автомобила и бях доста уверен на този етап от състезанието“, продължи пилотът на Хаас. „Веднага след като излязох от бокса се появи и червения флаг. Това позволи на останалите да сменят гумите си и да изкарат до края на състезанието. В същото време ние бяхме последни. Това не беше моето състезание. Все пак изглеждаше, че автомобилът има прилично темпо, така че това ме окуражава да натискам повече следващия път“, завърши Кевин Магнусен.