Начало Автомобили Hyundai i20 и Sonata с 3 награди Red Dot Design Awards

Hyundai i20 и Sonata с 3 награди Red Dot Design Awards

58
0

Три нови модела на Hyundai Motor спечелиха награди в престижния конкурс за дизайн Red Dot Design Awards. Сред отличените автомобили са новото поколение i20 с 5 врати, 3-вратата версия Coupe и изцяло новото поколение Sonata. Признанието на експертното жури се счита за едно от най-престижните доказателства за дизайна на нови продукти.

Наградите в автомобилната категория доказват отличната работа на дизайнерския отдел на Hyundai Motor в Рюселсхайм, където е проектирано новото поколение i20. Отделът реши да предприеме стъпка срещу правилата в индустрията, изваждайки за пръв път дизайн на спортен 3-врат автомобил, който е различен от този на 5-вратия модел. Иновативният подход е награден от журито на Red Dot, което оценява рисковото решение за характерен дизайн на i20 Coupe.

Дизайнът на i20 с 5 врати също маркира голяма стъпка напред за компанията. С по-дълго, широко и ниско шаси от предшественика, автомобилът има много по-уверен силует. Подсилващи елементи са дългият преден капак, по-изправените А-колони и нова трапецовидна решетка, характерна за колите на Hyundai. Изчистените и елегантни линии продължават назад към багажника, а С-колоните създават усещането за плавно спадащ покрив.

Доволни сме да получим признание за дизайна ни от престижното жури на Red Dot. Подходът ни към дизайна използва прогресивния дух на Hyundai, а решението на журито демонстрира напредъка, който имаме в световен мащаб”, коментира президентът и главен дизайнер на Hyundai Motor Group Петер Шрайер.

Журито на конкурса се състои от 38 експерти от 25 страни – дизайнери, професори и журналисти. В конкурса за 2015 г. участват 4928 продукта на 1994 компании от 56 страни, което прави Red Dot Award най-големия и международен продуктов конкурс в света.

Признанието в тазгодишното издание идва след победите на новото поколение Genesis и i10 миналата година. Sonata и Genesis получиха награда за дизайн от Good Design Award през 2014, а новото поколение i20 спечели приз в iF Design Award 2015.