Начало Автомобили Hyundai с 5 коли на Tourist Auto Show

Hyundai с 5 коли на Tourist Auto Show

95
0

Hyundai ще участва с 5 изключително силни модела  по време на регионалното изложение Tourist Auto Show. Това са компактният i20, по-големия му брат i30, новият кросоувър Kona, по-големият Tucson и технологичния Ioniq.  Шоуто ще се проведе на две последователни събития по 4 дни всяко, съответно в Бургас от 19 до 22 април и във Варна от 26 до 29 април на паркинга на „Метро“. 

Изцяло новият кросоувър Kona предлага най-новите технологии, като прави премиум характеристиките по-достъпни за удобно и безопасно шофиране. Новаторските технологии се допълват от системи като Apple CarPlay за съвършена свързаност и модерната LED осветеност. Сред задвижващите варианти присъства новият турбо бензинов мотор със 177 к.с. в съчетание със задвижване 4х4 за динамично и сигурно пътуване при всякакви условия.

Ioniq е първият автомобил в света, предлаган в три версии на електрофициране – хибрид, плъг-ин и чисто електрически. Технологията Blue Drive осигурява по-малко замърсяване и по-висока производителност. Ioniq Hybrid съчетава високоефективен бензинов двигател с електромотор, за да осигурят мощна работа с по-малък разход на гориво и по-ниски емисии.

Ioniq Electric е първият изцяло електрически модел в гамата на Hyundai и позволява шофиране без вредни емисии до 280 км с едно зареждане. Ioniq Plug-In съчетава най-доброто от двата свята – с превключване на електрически режим той може да измине до 63 километра изцяло на ток. Двигателят с вътрешно горене пък осигурява необходимото спокойствие за дълги пътувания.

Новото поколение i20 има изтънчен дизайн с елегантни и изтънчени линии, рафиниран дизайн и водещо в класа интериорно пространство.  Проектиран и развит за Европа и европейските клиенти, моделът е по-дълъг, по-нисък и по-широк от предшественика.  Има дневни LED светлини, паркинг асистент, отопление на волана, система за предупреждаване при напускане на пътното платно и панорамен покрив. С новото поколение i20 дебютира нов бензинов двигател 1,0 литра T-GDI със 120 к.с. и 172 Нм.

Новото поколение Hyundai i30 изпъква във всеки един детайл. Прецизно изваяните повърхности, изострен силует и експресивни детайли създават усещане за елегантност, стил и финес. Моделът е е сред най-просторните в своя клас. Големият панорамен покрив допълва това излъчване, а управляваната с бутон електрическа паркинг спирачка освобождава пространство между предните седалки, които се предлагат с вентилация и отопление.

Сред бензиновите и дизеловите двигатели безспорно звездата е новият бензинов 1.4 T-GDI със 140 к.с., а освен него се предлагат още новия бензинов турбо мотор 1.0 T-GDI със 120 к.с. и дизеловия турбо мотор 1.6 CRDI, наличен с три различни мощности: 95 к.с., 110 к.с. или 136 к.с Новата навигационна система включва 7 години безплатен абонамент за LIVE услуги. Тя е способна да изобрази информация за времето, трафика, камерите на пътя и интересни точки по избрания маршрут. Всичко това върху 8-инчов екран, който „плава“ пред таблото и е идеално видим за водача и пътниците. 

Изцяло новият i30 е първият Hyundai, оборудван с функцията Предупреждение при умора на шофьора (DAA). Също така има Автономно аварийно задействане на спирачките (AEB), Индикация за автомобил в мъртвата зона (BSD) и Интелигентна система за поддържане на зададена скорост с отчитане на дистанцията от предния автомобил (ASCC).

Tuscon е позициониран между ix35 и Santa Fe и има изключително модерен и рафиниран дизайн. Автомобилът е с LED фарове и хромирана трапецовидна решетка. Като събрат на Santa Fe, колата има много качествени материали, огромен сензорен дисплей и опция за вентилирани и отопляващи седалки. Задната врата е с електрическо отваряне, а багажният обем – 513 литра при разгънати седалки.

Моделът постигна 5 звезди за безопасност на тестовете на Euro NCAP. Резултатите показват, че изцяло новият е един от най-безопасните и най-цялостно оборудвани автомобили в своя сегмент. Използваните най-новите технологии за активна безопасност на Hyundai подобряват значително безопасността на автомобила. Например системите Lane Assist System и функцията Speed Limit Information са взети предвид от Euro NCAP, защото помагат да се избегне удар и да се намали тежестта на злополуките.

Сред новите технологии е Autonomous Emergency Braking. Тя предупреждава водача за неочаквани извънредни ситуации и също така спира автономно, ако е необходимо. Blind Spot Detector, Rear-Cross Traffic Alert и Vehicle Stability Management допълват големия пакет за активна безопасност.