Начало Автомобили Hyundai i10 получи наградата AUTOBEST 2014

Hyundai i10 получи наградата AUTOBEST 2014

38
0

Победителят в конкурса AUTOBEST – Hyundai i10 – получи официално наградата си на специална церемония, състояла се във Варшава.

Това е един от най-малките като габарити модели, печелили в цялата история на конкурса. Новата генерация на Hyundai i10, определена като по-просторен и висококачествен автомобил, е втория продукт на марката, след Elantra през 2012-та, който може да се похвали с крайна победа в конкурса AUTOBEST, чието жури е съставено от журналисти от 15 държави с развиващи се пазари, с общо население от около 300 милиона човека.

За Hyundai е голяма чест да спечели тази награда с новото поколение i10 – коментира президентът на Hyundai Motor Europe Бюнг Куон Рим. – Той предлага стил, оборудване и качество на производството, които традиционно могат да бъдат открити в по-луксозните сегменти. Новото поколение i10 се приема много добре от медиите в Европа и вече привлича нови за марката клиенти. Признание, като това на AUTOBEST, ни мотивира да продължим работата си по отношение на дизайна, разработката и производството на нови модели, които да отговарят на специфичните нужди на европейските потребители.

Президентът на AUTOBEST Иля Селиктар отбеляза, че за първи път битката между два финалиста е била толкова оспорвана:

Макар да са различни като концепции, Hyundai i10 и Peugeot 2008 предлагат множество предимства на потребителите. За журито бе изключително трудно да избере един от тях. В крайна сметка спечели i10 – с минимална разлика. Целият екип на Hyundai от инженери, конструктори и страхотните хора от завода на марката в Турция, които произвеждат колата, заслужават успеха. Трябва да поздравим и Peugeot за изключителната работа, свършена с 2008.