Начало Автомобили Hyundai i30 N приключи тестовата програма по обществени пътища

Hyundai i30 N приключи тестовата програма по обществени пътища

91
0

Hyundai i30 N продължава интензивното си развитие чрез многобройни тестове. След скорошния зимен тест в Швеция с пилота на марката в световния рали шампионат (WRC) Тиери Нювил, i30N вече завърши тестовата си програма по най-предизвикателните пътища във Великобритания.

С i30N Hyundai Motor ще пусне на пазара първия си високодинамичен модел, носещ логото N. Базиран на New Generation Hyundai i30, i30N е разработен от нулата, за да осигурява максимално удоволствие при шофиране на пътя и на пистата. N идва от Намянг, световния център на Hyundai Motor за проучване и разработка, и от Нюрбургринг, една от най-трудните писти в света, където се намира Европейският тестови център на компанията. Логото N наподобява шикан, представляващ върховото усещане при шофиране по пътища с много завои.

Във Великобритания прототипът на i30N бе тестван по обществени пътища с цел фина настройка и проверка на настоящия етап от разработката. Инженерите се фокусираха също така върху адаптивното окачване на автомобила и различните режими на шофиране.

„Приближаваме се все повече до финалния етап от разработката на i30N“, заяви Албърт Биърман, изпълнителен вицепрезидент и ръководител „Изпитване и разработване на високодинамични автомобили” в Hyundai Motor Company. „Тестовете по пътища служат, за да проверим дали динамиката на шофиране на нашия пръв високодинамичен автомобил Hyundai N отговаря на изискванията на бъдещите ни клиенти. Трябва да се уверим, че по тези предизвикателни британски пътища динамиката е подходяща и за ежедневно шофиране. Тук има предостатъчно забавни и предизвикателни завои – екипът на N обича завоите!“

В края на май два автомобила i30N ще се включат в 24-часовата надпревара ADAC Цюрих на пистата Нюрбургринг. Те ще са с 2-литров двигател с турбокомпресор и 6-степенна механична трансмисия – същата конфигурация от двигател и скоростна кутия, която ще бъде използвана и при серийния i30N. Състезанието ще даде на инженерите на Hyundai Motor ценна информация за необходимите настройки и потенциални подобрения в динамиката на i30N преди пускането му на пазара това лято.