Начало ТОП Hyundai IONIQ 5 е „Автомобил на годината“ в Германия

Hyundai IONIQ 5 е „Автомобил на годината“ в Германия

272
0
IONIQ 5
IONIQ 5

Hyundai IONIQ 5 е обявен за „Автомобил на годината“ за 2022 г. в Германия (GCOTY). Във финалния кръг на конкурса, напълно електрическият IONIQ 5 надделя над конкуренцията, като Audi E-Tron GT и Porsche 911 GT3. На наградите GCOTY най-добрите модели за годината се конкурират помежду си в пет категории: „Компактни“, „Премиум“, „Луксозни“, „Нова енергия“ и „Динамика“.

Международно жури от 20 автомобилни журналисти тества и оценява всеки модел по отношение на неговите характеристики. Като победител в класа в категорията „Нова енергия“, IONIQ 5 участва – и следователно спечели – финалния кръг.

„Hyundai IONIQ 5 не е просто изключителен електрически автомобил. За нас това е найдобрият модел за тази година. Уникалната комбинация от дизайн, ефективност и удоволствие от шофирането на IONIQ 5 помогна на автомобила да спечели по всички критерии, без да показва никакви слаби места.”

Йенс Майнерс, инициатор и член на журито

 IONIQ 5 GCOTY award
IONIQ 5 GCOTY award

 

„Получаването на тази награда на IONIQ 5 в такава силно конкурентна среда доказва, че сме успели да създадем изключителен автомобил, който се откроява сред своите конкуренти на европейския автомобилен пазар. Освен това тази победа показва, че електрическите автомобили стават все по-подходящи за нашите клиенти в Европа. IONIQ 5 в момента е водещият модел в нашата стратегия за електрификация и засилва визията на Hyundai за мобилност с нулеви емисии.“

Майкъл Коул, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor Europe

Hyundai IONIQ 5: Нова ера на електрическа мобилност

IONIQ 5 е първият модел от новата линия на марката IONIQ на Hyundai. Запознайте се подробно с модела, като изгледате нашето видео ревю: