Начало ТОП IONIQ 5 спечели награда в конкурса „Автомобил на годината“ Германия за 2022...

IONIQ 5 спечели награда в конкурса „Автомобил на годината“ Германия за 2022 г.

650
0
IONIQ 5
IONIQ 5

IONIQ 5 на Hyundai Motor спечели наградата „Автомобил на годината“ Германия за (GCOTY) за 2022 г. в категорията „Нова енергия“. Като победител в класа, напълно електрическият IONIQ 5 ще участва във финалния кръг на GCOTY.

IONIQ 5 ще се състезава срещу победителите в категориите „Компактни“, „Премиум“, „Луксозни“ и „Спортни“. Общият победител ще бъде обявен на 25 ноември 2021 г. На наградите GCOTY, международно жури от 20 автомобилни журналисти тества и оценява най-важните нови автомобили за годината.

IONIQ 5 е началото на новата ера на Hyundai, тъй като преоткрива нашите корени чрез реинтерпретация на ДНК на първия Hyundai – Pony – за да проектира нашата марка в бъдещето. Това е първата кола, проектирана отвътре навън, станала възможна от иновативната нова специализирана глобална електрическа модулна платформа (E-GMP). Наградата „Нова енергия“ на Модела доказва, че Hyundai произвежда модели, които се грижат за клиентите през всички фази на тяхното електрическо пътуване.

Люк Донкерволке, главен креативен директор в Hyundai Motor Group.

Цялостният пакет на IONIQ 5 не само убеди журито за Автомобил на годината в Германия, където надделя над конкуренти като BMW iX и Mercedes-Benz EQS, освен това е много популярен сред клиентите. През октомври се очаква моделът да постигне най-много регистрации за един месец от лансирането му в Германия.

IONIQ 5 е първият модел на новата марка IONIQ на Hyundai, посветен на електромобилите. Той е базиран на глобалната електрическа модулна платформа (E-GMP), разработена от Hyundai Motor Group специално за електрически автомобили. Вижте ревюто на автомобила, което успяхме да направим наскоро: