Начало Автомобили Hyundai извади водороден концепт в Сеул

Hyundai извади водороден концепт в Сеул

125
0
Hyundai Blue2

Компанията Hyundai демонстрира „новото мислене“, залегнало в основата на новата философия и слоган на компанията на автосалона в Сеул, преминаващ под мотото „Еволюция, зелена революция и колела“. На изложението в корейската столица световен дебют направи най-новото екологично творение на Hyundai – концептуалния седан Blue2, първият електромобил с горивни клетки (FCEV) на компанията.
Името Blue2 е образувано от еко-бранда на марката Blue Drive и означението на химичния елемент водород (Н2). Силовата установка се състои от електромотор с мощност 90 кВт (122 к.с.), акумулатори и резервоар за водород. Според компанията разходът на екологичното гориво е 2,9 л/100 км.
За улесняване на движението панелите на каросерията на седана са изработени от композитни материали, джантите имат дизайн, намаляващ завихрянията около колелата, а гумите са с ниско съпротивление при търкаляне.
Масово е използвана светодиодна технология – такива са предните и задни светлинни блокове, както и TOLED-монитора в салона, покрит със закалено стъкло. На него се изобразява информацията от камерите за обратно виждане, заместили традиционните огледала, камерата на покрива и мултимедийната система. Управлението на всички тези системи става посредством манипулатор Motion Sensor Moustick, снабден с реагиращи на движението на ръцете датчици.
Hyundai Blue2 е оборудван и със система, разпознаваща приближаващия се към колата собственик, отваряйки автоматично вратата пред него.