Начало Автомобили Hyundai ще направи премиера на KONA Electric на ELECTRO MOBILITY EXPO

Hyundai ще направи премиера на KONA Electric на ELECTRO MOBILITY EXPO

124
0

Hyundai ще направи премиера на електрическия кросоувър KONA Electric на първото специализирано изложение ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Така Българиястава една от първите страни в Европа, където корейският производител предлага изцяло електрическата версия на компактния SUVKONA. Моделът идва с впечатляващите 204 к.с. максимална мощност и 395 Нм въртящ момент, а 64-киловатчасовата батерия му позволява да измине до 480 километра с едно зареждане.

Автомобилът, който ще видим от 13-ти до 16-ти септември в SofiaRingMallе по-мощният от двата варианти на KONA  Electric, който Hyundai предлага на пазара и ускорява до 100 км само за 7.6 сек. За пълно зареждане на батерията са нужни около 9 часа и половина, но инженерите на Hyundai са разработили и бързо зарядно, което ще зареди батерията на 80% само за 54 минути. По-малката батерия – 39.2 кВч– се зарежда за 23 минути до 80% от капацитета си.

На изложението в София корейският производител ще представи и хитовия си IONIQ Electric. Подобно на кросоувъра KONA, IONIQ Electric се предлага с новата автономна система за движение на Hyundaiс функции като адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на лентата, аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци. Улесненията за водача допълват Head-Up дисплей, безжично зарядно, връзка за смартфони, отопление/вентилация на предните седалки и не на последно място – 8 години пълна гаранция на батерията до 200 000 км.

Освен електромобили, ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 ще представи широка гама електрически превозни средства – от лекотоварни модели до мотопеди и велосипеди. Запознайте се с велосипедите на E-Mountain Bike. Състоящи се от три основни компонента: батерия, контролер и електродвигател, те се отличават със специално разработената рама, която по дизайн на фирматасе произвежда в София. Оборудвана с различни компоненти, тя придава напълно различен характер на моделите: от градски велосипеди до безкомпромисни офроуд машини, или пък балансиран микс от двете.

За изложението в София EMB е подготвила 4 модела от различен клас. Базисният модел развива скорост около 25-30км/ч. и може да измине 25 км. в града. City Pro е по-бърз и притежава динамиката на мотопед, но е значително по-лек. Можете да се придвижвате с 40 – 45 км/ч. в населените места, като изминете около 50км.Третото предложение от EMB носи името Explorerи,освен в градски условия, може да стъпва удобно върху трудни за обикновения байк терени – при това със скорост от 60км./ч. и пробег около 60-65км.Любителите на планината могат да стигнат върха с модела Fury. Той вече е тестван на недостъпни за повечето превозни средства места, може да развие 80км/ч., а пробега му е приблизително 80км.

ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 ще се проведе от 13-ти до 16 септември в Sofia Ring Mall и включва 4-дневнаекспозиция, тест драйв и демонстрации. Входът за изложението е безплатен. Вижте повече на: https://emobilityexpo.eu/bg/.