Начало Автомобили Hyundai пуска лимитирана серия i30N Project C

Hyundai пуска лимитирана серия i30N Project C

175
0

Hyundai обяви, че ще пусне лимитирана серия на своя спортен модел i30N. Тя ще се казва i30N Project C. От компанията показаха снимки на автомобила в камуфлажно оцветяване. Световната му премиера ще се състои през септември.

i30N Project C разполага с редица външни модернизации, както и широка гама технологични решения. Заедно те подобряват динамичните показатели на i30N.

Сред нововъведенията за лимитираната серия е използването на лек карбонов материал за голяма част от елементите по автомобила. Моделът ще е с нови, олекотени 19’’ алуминиеви спортни джанти и нови настройки на окачването. Благодарение на тях i30N Project C ще е значително по-лек от стандартния i30N. Това допринася особено много за подобрение динамичните характеристики на колата. Нови аеродинамични елементи ще имат за цел да допринесат за още по-вълнуващо изживяване зад волана, предлагайки по-голямо удоволствие от шофирането и повишена стабилност при висока скорост.

Световната премиера на Hyundai i30N Project C ще се състои по време на автомобилното изложение във Франкфурт (IAA). Един от най-големите салони за новости в света на колите ще се проведе от 12 до 22 септември.

i30N Project C ще бъде произведен в ограничен тираж от 600 бройки. Автомобилът ще е наличен за избрани пазари в Европа по-късно тази година.