Начало Автомобили Hyundai Motor Group подава ръка на Япония

Hyundai Motor Group подава ръка на Япония

31
0
Hyundai

Hyundai Motor Group ще дари 100 милиона йени (около 1,3 милиона долара) за подпомагане на усилията на Япония да се възстанови след силното земетресение и последвалото цунами на 11 март тази година.

Паричната помощ ще бъде предадена на японския Червен кръст чрез корейския за закупуването на помощи от първа необходимост като одеала, храна и вода.

Освен това президентът на Hyundai Motor Group Монг-Ко Чунг изпрати съболезнователно писмо на японските бизнес-партньори на компанията, в което споделя искрено съчувствие за случилото се и надежда за скорошно възстановяне от пораженията. Hyundai Motor Group ще продължи да осигурява допълнителна подкрепа когато е необходимо.

Hyundai винаги подава ръка на пострадали от природни бедствия райони и това е част от усилията на корпорацията за изпълнява задълженията си на отговорен член на глобалното общество. Най-известните случаи, в които Hyundai оказа подобна подкрепа са след земетресението в Иран през 1999, цунамито в Азия през 2004, горските пожари в Гърция през 2007, земетресенията в Хаити и в Чили, съответно през 1009 и 2010.