Начало Автомобили Hyundai Motor разкри версиите на интериора и екстериора на новия IONIQ

Hyundai Motor разкри версиите на интериора и екстериора на новия IONIQ

15
0

Hyundai Motor разкри допълнителни детайли за новия IONIQ преди представянето му в Корея. Иновативният компактен автомобил на алтернативно гориво, за който вече може да бъде направена предварителна поръчка на избрани пазари, е първият автомобил в света, предлагащ избор между три ефективни двигателя с изключително ниски емисии с един вид каросерия.

Най-новите версии на интериора и екстериора разкриват повече за щадящите околната среда показатели на IONIQ с неговата усъвършенствана технология на двигателя, която играе основна роля за постигане стремежа на Hyundai Motor за най-ефективен разход на гориво при хибрид. Новоразработената платформа, която се предлага с изцяло електрическа, plug-in бензинова/електрическа хибридна или бензинова/електрическа хибридна задвижваща система, осигурява приятно и отзивчиво на желанията ви шофиране, отговарящо на емоционалния заряд на зашеметяващия силует на автомобила.

Екстериорът на IONIQ се отличава с разпознаваем, ултрамодерен аеродинамичен дизайн. Опростените, но внимателно извити контури подчертават силуета на IONIQ, който наподобява този на двуместен закрит автомобил, и свеждат до минимум съпротивлението на вятъра, като спомагат за ефективното направляване на въздушния поток. Предницата на автомобила се отличава с познатия дизайн на Hyundai, по-специално емблематичната шестоъгълна решетка, като ярките сини и бели цветове се сливат с предните фарове, символизирайки чистотата на IONIQ като щадящ околната среда автомобил.

Плавният, елегантен и изчистен дизайн продължава и в интериора на IONIQ, чиято футуристична визия е вдъхновена от хибридните показатели на автомобила. Ефективно използваното пространството на интериора на автомобила дава усещане за елегантност и лекота, което продължава да впечатлява чрез логичното оформление на функциите за управление. Опростените и стилни повърхности използват екологично чисти материали, които създават футуристична, но и топла атмосфера в купето, която ще отговори на нуждите на  желаещите да намалят въздействието от шофирането си върху околната среда, като в същото време се наслаждават на изключително ефективен разход на гориво, мощност и управление.

Hyundai IONIQ (произнася се айоник) е усъвършенстваният компактен автомобил на корейския автомобилен производител с алтернативно гориво. Автомобилът ще се предлага с електрическа, plug-in бензинова/електрическа хибридна или бензинова/електрическа хибридна задвижваща система – първият модел от който и да е производител, който предлага на клиентите тези три варианта на задвижване в един-единствен вид каросерия.

Като част от амбицията на Hyundai Motor за очертаване посоката на мобилността в бъдещето, като се подобрява живота на клиентите, IONIQ отговаря на бързо променящия се начин на живот чрез разбиване на общоприетите норми за хибридните автомобили. В качеството си на модел, който пръв в света предлага на клиентите избор от три варианта за задвижване, IONIQ комбинира водещи в класа икономия на гориво, забавно и лесно управление и привлекателен дизайн – уникална комбинация, която все още не е постигната от нито един хибриден автомобил.

„Hyundai Motor притежава наследство, свързано с производството на иновативни и енергийно ефективни автомобили, и поради това сме горди да усъвършенстваме нашата щадяща околната среда автомобилна линия с представянето на IONIQ. Нашето виждане за мобилността в бъдещето се фокусира върху избора от разнообразни варианти за задвижване, които подхождат на разнообразния начин на живот на клиентите, без да се прави компромис с дизайна или удоволствието от шофиране. IONIQ въплъщава виждането на Hyundai Motor за промяна на автомобилната парадигма и мобилността в бъдещето; IONIQ е плод на нашите усилия да се превърнем в лидер на глобалния пазар на екологичните автомобили“, заяви директорът на центъра за изследване и разработки на Hyundai Motor Уон-Чул Ян.

Името на новия автомобил обозначава елементите, от които е създаден. Един ion (йон) представлява електрически зареден атом, което е препратка към сполучливата комбинация от електрически задвижващи системи на автомобила. Втората част от името обозначава unique (уникалното) предложение от гамата автомобили на Hyundai, като показва загрижеността на бранда към околната среда и желанието да разшири избора на клиентите си. Накрая, Q в логото на автомобила е изобразено като символ на визуален пробив, което потвърждава новия подход при този усъвършенстван модел с ниски емисии.

Базирано на съвсем нова платформа, изработена специално за множеството варианти за задвижване на автомобила, шасито на IONIQ е оптимизирано да предостави лесно управление, като в същото време се запази ефикасността при всяка от трите конфигурации на задвижването. В изцяло електрическата си версия (EV) IONIQ е задвижван от ултра ефективна литиево-йонна акумулаторна батерия с голям капацитет. Plug-in хибридната версия (PHEV) комбинира горивна ефективност с мощността на акумулаторната батерия, извлечена при зареждане на автомобила с електричество, като се повишава пробега и в същото време се намаляват емисиите. Накрая хибридната версия (HEV) използва бензиновия двигател и движението на автомобила за зареждане на монтираната акумулаторната батерия, която се отплаща с повишена производителност, като добавя мощност към двигателя.

Hyundai Motor е един от водещите производители в световен мащаб на хибридни автомобили, отдаден на създаването на автомобилна линия на бъдещето, която включва автомобили с ниски до нулеви емисии. Тази последна голяма стъпка напред се основава на наследството на Hyundai Motor, което включва първите в света разработки с насоченост към околната среда. През 2013 г. Hyundai Motor се превърна в първия производител на автомобили за масово производство на задвижвания с водород автомобил Tucson Fuel Cell (наричан ix35 Fuel Cell на някои пазари).

IONIQ ще бъде представен на международното автомобилно изложение в Женева и автомобилното шоу в Ню Йорк през март 2016 г. след световната му премиера в Корея по-късно този месец.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.