Начало Автомобили Hyundai Motor получи награди за дизайн Red Dot за два модела

Hyundai Motor получи награди за дизайн Red Dot за два модела

107
0

Hyundai Motor получи два приза в престижните дизайнерски награди Red Dot за наскоро представеното изцяло ново поколение Genesis и новото поколение на i10 в категорията на автомобилите. Международният конкурс Red Dot награждава постижения в естетическата форма, иновацията и новаторски идеи.

Двете победи на Hyundai са избрани от списък с 4815 продукта от 53 страни.

Наградите Red Dot се считат за едни от най-престижните в света на дизайна и получаването на две от тях е истинска чест за нас. Отличителният дизайн ни помага да привлечем нови клиенти и да развием силна връзка с тях. Също така показва абсолютното отражение на това, което Hyundai предлага – коли, които са едновременно добри за каране и изглеждат така. Новите Genesis и i10 въвеждат еволюиралата философия Fluidic Sculpture 2.0, която ще присъства във всички бъдещи модели на Hyundai – коментира старши вицепрезидентът на Hyundai Design Centre Биунг Сеоб Лий.

Влиятелното жури на Red Dot тази година се състои от 37 експерти от 24 страни – независими и квалифицирани дизайнери, университетски професори или журналисти. За пръв път тази година участва звездата в дизайна Джими Чу. Победата на новите поколения Genesis и i10 е първа за Hyundai в наградите Red Dot за производствен модел.

Новото поколение Hyundai i10 е с плавни и масивни линии, които акцентират върху естествената естетика, докато новият Genesis се дефинира с елегантни пропорции и изчистени линии, рефлектиращи върху натуралната му стойка и динамични характеристики.

Новите поколения Hyundai Genesis и i10 ще бъдат почетени на традиционната галавечер Red Dot Gala и последващото събитие Designers’ Night. Изложението на победителите ще се състои от 8 юли до 3 август 2014, преди продуктите да се превърнат в постоянни музейни експонат

Дизайнът се превърна в причина №1 за избор на Hyundai от европейските клиенти. Резултатите в Red Dot идват след победа за Genesis в iF Product Design Award 2014. i10 също получи няколко награди от представянето си в края на 2013, които подчертават големия диапазон от способности на автомобила, много над очакванията.