Начало WRC News Хюндай обяви официално наемането на Льоб, ще кара в 6 състезания

Хюндай обяви официално наемането на Льоб, ще кара в 6 състезания

45
0
Себастиен Льоб

Екипът на Хюндай обяви официално наемането на Себастиен Льоб за пилот на тима за програмата във WRC за 2019 г. 9-кратният шампион ще кара в 6 състезания за тима следващия сезон, и както вече обяви, няма да прави пълна програма в шампионата, в който доминираше от 2004 до 2012 г.

Контрактът на Льоб е за 2 години, като навигатор отново ще му бъде Даниел Елена. Първото състезание за Льоб ще бъде рали Монте Карло. В останалите 8 състезания за 2019 г. третата кола на Хюндай ще кара ветеранът Дани Сордо.

Титулярни пилоти за целия сезон в Хюндай остават Тиери Нювил с навигатор Никола Гилсул и Андреас Микелсен с Андерс Ягер.

„Обявяването на Льоб е от изключителна важност за нашия тим и сме изключително развълнувани, че той се съгласи да подпише 2-годишен договор, каза шефът на Хюндай Мишел Нандан. – Да сключим споразумение с пилот с неговия изключителен талант, показва, че сме в атрактивна и конкурентна позиция във WRC.”

Льоб от своя страна заяви, че е бил впечатлен от подхода на екипа на Хюндай и решителността им да успеят във WRC. За последните 2 сезона тимът не успя да спечели титлата нито при пилотите, нито при марките, въпреки че имаше голям шанс да го стори.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter