Начало Автомобили Hyundai показва SUV концепция на автомобилното изложението в Женева

Hyundai показва SUV концепция на автомобилното изложението в Женева

35
0

Hyundai Motor Company ще покаже изцяло нова концепция на тазгодишния международен автомобилен салон в Женева, който отваря врати на 3-ти Март, а първите скици се появиха съвсем наскоро. Тази нова концепция е разработена в Европейския център на компанията за дизайн в Рюселсхайм ( Германия ) и показва различна гледна точка за компактен SUV модел.

Световната премиера на новата концепция с, кодово название HED-6, ще се състои в центъра на щанда на Hyundai заедно с останалите два нови автомобила, с които дебютите на компанията ще бъдат общо три. Тривратата версия на новия представител в Б-класа – i20, ще бъде представена за първи път на изложението в Женева, както и модела i30 blue, оборудван с новата Start-Stop технология, която намалява значително разхода на гориво и отделянето на вредни емисии.

Европейският дизайнерски екип на Hyundai определи HED-6 като ‘градски номад’, чиито дизайн е повлиян основно от културата на големи градове, като Берлин, Париж и Лондон.

Moделът комбинира мусколест дизайн и удобство за всекидневието, с цел да пасне, както в градски, така и в извънградски условия. Драматичният външен вид е подсилен от шестоъгълната предна решетка, ъгловите форми, силно изтеглените назад предни фарове и 21- инчовите полирани, алуминиеви джанти. Триизмерната форма на задния прозорец е постигната чрез използването на ‘Lexan’- високо технологична пластмаса, заменяща обикновеното стъкло. За да се наблегне на характерните линии, дизайнерите са разработили и специална ‘Ice Blue’ боя, която придава допълнителен брилянтен блясък.

Оборудван с LED светлини за дневно време, задвижван от 1.6- литров турбо двигател с мощност от 175 к.с., HED-6 дава знак за следващото поколение на SUV моделите от Hyundai.

„HED-6 демострира изцяло нова визия за SUV гамата на Hyundai. Комбинирани са футористичен екстериор с модерен и елегантен дизайн и високо технологичен, екологичен задвижващ мотор”,
коментира вицепрезидентът на Hyundai Motor EuropeАлън Ръшфорд.