Начало Автомобили Hyundai с най-голям напредък в продажбите в Европа

Hyundai с най-голям напредък в продажбите в Европа

89
0

Според последните данни, публикувани от Европейската асоциация на автомобилопроизводителите Hyundai е отбелязал най-голям напредък в продажбите в Стария свят през септември тази година. С общо 34 943 продадени автомобила южнокорейската компания е отбелязала ръст от 53,7 процента в сравнение със същия месец миналата година, а средната стойност на този показател при останалите компании е едва 6,3 процента. С този успех Hyundai вече заема 2,5 процента от европейския автомобилен пазар, което отговаря на поставените от ръководството цели за 2009-та и надвишава значително 1,7 процента от миналата година.

В дългосрочен план Hyundai е още по-напред от съперниците си. От началото на годината компанията е продала общо 261 248 автомобила – с 23,5 процента повече отколкото през първите девет месеца на 2008-ма, докато в целия пазар се наблюдава спад от 6,6 процента.

Сред най-продаваните модели на Hyundai са представителите на семеството i30, проектирани и произвеждани в Европа. С представянето на по-екологичните дизелови двигатели и стоп-старт технологията в хечбека и комбито CW от вариантите Blue продажбите на i30 са скочили с 33 процента, надвишавайки 68 000 броя.