Начало Автомобили Hyundai ще представи новия седан i40 в Барселона

Hyundai ще представи новия седан i40 в Барселона

40
0
Hyundai,i40

Корейският автомобилостроител Hyundai показа първите изображения на новия си седан i40, чиято световна премиера ще се състои на 12 май на автосалона в Барселона.

Представянето на i40 седан идва след глобалния дебют на комбито i40 на Женевския автосалон по-рано тази година. Седанът ще бъде най-новия модел на компанията, излязъл на пазара под новия девиз на марката „Ново мислене. Нови възможности„.

Седанът i40 се отличава с изцяло европейска идентичност, тъй като е проектиран и създаден в европейския развоен ценътр на Hyundai в Рюселхайм, Германия. и представя следващото еволюционно ниво на уникалния дизайнерски стил на фирмата „флуидна скулптура„.

„Флуидна скулптура“ използва обтекаемите линии, вдъхновени от природата, за да създаде един динамичен екстериор. Този стил беше представен с концептуалния модел ix-onic на Hyundai на автосалона в Женева през 2009-а. От появата си той вдъхновява дизайна на всички нови модели на Hyundai, включително награждаваните ix35 и ix20.

Използвахме много силни флуидни линии от предната до задната част, за да придадем на i40 характерен външен вид„, пояснява Томас Бюркле, главен дизайнер на Техническия център на Hyundai Motor Europe. „Искахме да се дистанцираме от типичния триобемен седан и да създадем кола, която да запази спортния дух на комбито i40. Като изваяхме ниска, издължена линия на покрива, ние придадохме на седана i40 впечатляващ силует на купе.

Седанът i40 се отличава не само с привлекателен дизайн, но и и с високо ниво на комфорт в интериора благорадение на колесната си база от 2,77 м и най-добрите в класа си пространства за главата на предните седалки (1025мм), раменете (1455мм) и краката (1170мм).
Докато екстериора на седана i40 изпъква с флуидната си форма и характерния външен вид, интериора е създаден така, че да осигурява практичност и комфорт на шофьора и пътниците„, казва Бюркле.

Световната премиера на съвсем новия i40 седан ще се състои на щанда на Hyundai в зала 8 на Изложбения център Montjuic в 12.20 часа на 12 май, четвъртък.