Начало ТОП Hyundai TUCSON е най-продаваният компактен SUV в Европа

Hyundai TUCSON е най-продаваният компактен SUV в Европа

3769
0
Hyundai TUCSON
Hyundai TUCSON

След силно завършване през 2021 г., четвъртото поколение Hyundai TUCSON вече е най-продаваният компактен SUV в Европа, изкачвайки се от второто място миналата година. Според данни, събрани от JATO Dynamics, глобален доставчик на автомобилно бизнес разузнаване, TUCSON е готов да постави рекорд по продажби. Въз основа на новите регистрации до март в 27 европейски държави, TUCSON в момента е най-продаваният компактен SUV в Европа, с регистрирани 15 806 бройки.

Миналата година всестранният  бестселър на Hyundai отново беше TUCSON. Моделът беше подновен в края на 2020 г., което доведе до забележителни продажби през първата му пълна година на пазара. Hyundai продаде 152 257 бройки TUCSON през 2021 г.

Откакто моделът беше пуснат за първи път през 2004 г., на европейския пазар са продадени 1,4 милиона бройки TUCSON. Гледайки световните продажби, този брой се изкачва до седем милиона бройки. Тази цифра прави TUCSON световният бестселър на компанията SUV.

„След като се радваше на рекордни продажби през 2021 г., TUCSON направи още една крачка напред, като достигна върха в сегмента на компактните SUV по отношение на новите регистрации в Европа през първите три месеца на 2022 г. Със смелия дизайн на TUCSON, адаптивни технологии и функции за безопасност, които са на първо място за семейството, ние сме сигурни, че нашият бестселър ще продължи да бъде истински фаворит за клиентите в Европа.“

Андреас-Кристоф Хофман, маркетинг вицепрезидент Hyundai Motor Europe

Поставяне на стандартите за SUV

Със своя иновативен дизайн и елементи, четвъртото поколение TUCSON вдига летвата в SUV сегмента. Припомнете си подробности за модела в нашето видео ревю.

Произведен в Европа за Европа

TUCSON е само един от шестте модела на Hyundai, които се произвеждат в европейските фабрики, базирани в Чехия и Турция. През 2021 г. автомобилите, произведени в Европа, представляват 72% от общите продажби на Hyundai в Европа.

В експлоатация от 2008 г. Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) в Ношовице, Чехия, е един от най-модерните производствени заводи в Европа, произвеждащ 350 000 автомобила годишно. Освен TUCSON, HMMC произвежда и i30, i30 N и KONA Electric за европейския пазар. Освен това HMMC произвежда почти всички налични видове задвижващи агрегати. По този начин Hyundai увеличава ангажираността си в региона и подчертава значението на Европа в цялостната си бизнес стратегия.

Многократно награждаван

Само през 2021 г. TUCSON събра 18 награди в цяла Европа. Докато повечето награди похвалиха модела като мощен компактен SUV и автомобил, който отговаря на нуждите на семейството, шепа от тези отличия бяха титли „Автомобил на годината“. TUCSON беше обявен за „Автомобил на годината 2022“ в Гърция, както и от Carbuyer и DieselCar & EcoCar Magazine във Великобритания. Съвсем наскоро беше награден и за „Автомобил на годината за 2022 г.“ в Турция. Сред 7 финалисти журито избра TUCSON от първоначален списък с 36 превозни средства и избра TUCSON за победител, с неговия дизайн, безопасност, нива на оборудване и варианти на двигателя.