Начало Автомобили Хюндай i20 с награда за безопасност

Хюндай i20 с награда за безопасност

630
0

Конфедерацията на белгийските автомобилни журналисти присъди тазгодишната си награда за безопасност на изцяло новия Hyundai i20, включващ ЕSC в стандартното си оборудване. Журналистите сметнали, че тази основна система за безопасност е ключов фактор за сигурността на пътниците в i20.

Hyundai представи i20 по време на автомобилното изложение в Брюксел, където той дебютира в динамично развиващият се Б-сегмент. Наследникът на Getz разполага с множество интересни новости, включително широка гама от двигатели, просторен интериор и атрактивна стартова цена. Но най-значителното предимство на модела безспорно е неговата сигурност.

Вграждайки системата ESC още в стандартното оборудване на i20, автомобилът се превръща в пионер в това отношение. Оборудвайки преди това и всички модели i30 (C-сегмент) с ЕSC, вносителят на Hyundai за Белгия/Люксембург продължава практиката си и с новия i20. Специалистите от белгийската автомобилна преса, обединени в Асоциация на Белгийските автомобилни журналисти, оцениха последователността на Hyundai с наградата за сигурност.

Конкуренти на i20 в този сегмент са Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Opel Corsa, Fiat Grande Punto, Renault Clio, Peugeot 207 и Toyota Yaris, като нито един от тези модели не предлага ESC в стандартното си оборудване на Белгийския пазар.

Според независимата европейска организация NCAP това означава, че гореспоменатите модели не биха могли да претендират за оценка от 5 звезди. Въпреки, че i20 все още не е тестван от Euro NCAP, разполагайки с ESC в стандартното си оборудване, той има раелни шансове да спечели 5 звезди в добре известните краш-тестове.

Поласкан от наградата за безопасност, генералният мениджър на белгийския дистрибутор за Hyundai Крис Верейкен коментира:
Това е важно признание за нас, което оценява обективно усилията ни в тази насока. В сегмент, в който цената е от огромно значение, ние продължихме да поставяме сигурността на първо място и тази награда означава за нас , че сме направили правилния избор.

Председателят на Асоциацията на автомобилните журналисти в Белгия заяви, че оценката е направена напълно обективно и безпристрастно. Обсъждайки на кого да присъдят наградата е станало ясно, че за повечето автомобилни журналисти е било от решаващо значение, че в стандартното оборудване на i20 е въведена системата ESC. Нужно е било само веднъж да се проведе гласуване, за определянето на печелившия автомобил.