Начало Рали Хюндай ускори развитието на i20 WRC

Хюндай ускори развитието на i20 WRC

92
0
Хюндай i20 WRC

Хюндай ускори развитието на автомобила си i20 WRC през последните месеци на 2013 г. Автомобилният производител ще се върне в световния рали шампионат догодина и използва всяка възможност за изпитания.

Последните тестове продължиха цели 15 дни. В тях бяха покрити повече от 1000 км на асфалт и чакъл.

Октомври бе особено натоварен месец за нас. Изпробвахме i20 WRC на двата типа настилки в продължение на дълъг период от време. И тримата ни тест пилоти (Бриан Буфие, Юхо Ханинен и Крис Аткинсън – б.а.) бяха зад волана в рамките на общо четири отделни сесии. Сега разполагаме с две коли от последната спецификация на колата и това ни позволява да ускорим развойната си програма. Успяхме да изпитаме нови части, различни настройки и натрупахме доста километри с автомобила – коментира шефът на тима Мишел Нандан.

Първият от четирите споменати от него тестове се състоя в южна Испания на чакъл. Там отборът отново провери поведението на i20 WRC на чакъл при добри условия – слънчево и сухо време, като изпитанията бяха проведени от Ханинен и Аткинсън.

При тези проби продължихме работата си по развитието на чакъл. Условията бяха подобни на тези, в които ще се състезаваме в Португалия и Сардиния догодина. Опитахме няколко различни конфигурации на този тип терен, както и съвсем нови елементи – обясни Нандан.

След това дойде ред на сесия в Каталуния – пет дни, също на чакъл. Последва асфалтов тест в Баумхолдер, където е прочутата отсечка Арена Панцерплате, част от рали Германия.

За асфалтовите изпитания имахме някои нови части за окачването. Тестът бе полезен, като се има предвид, че не бяхме провеждали проби на такава настилка от август – каза още шефът на тима.

През последната седмица на октомври тренировките отново бяха в Каталуния на трасе, което е част от рали Испания:

Изпитанията на същите пътища, където е състезанието, ни позволява да имаме отправна точка какво ни очаква догодина.