Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имаме поне 40 желаещи да приемат кръг от F1, обяви Брачес

Имаме поне 40 желаещи да приемат кръг от F1, обяви Брачес

54
0
Шон Брачес

Отговорникът по комерсиалните въпроси в спорта Шон Брачес обяви, че откакто е поел тази роля, до него са постъпили над 40 заявки от страни, желаещи да приемат кръг от Формула 1. Новите собственици на спорта от Liberty Media имат желание календарът да се разрасне до 25 кръга за сезон.

По думите на Брачес, босовете са изключително окуражени от големия брой желаещи да приемат състезание. „Откакто съм на тази позиция от 7 месеца, получих може би 40 заявки от държави и градове, които искат да са домакини на кръг от F1“, каза Шон.

Повече от тях са за състезания на улични трасета, но Брачес заяви, че крайната цел е календарът да бъде балансиран и да има всякакъв тип писти, което да се хареса на феновете. В момента изцяло уличните състезания са 3 – в Монако, Баку и Сингапур.

„Не мисля, че ще имаме много специално построени писти, каза американецът. – Ще имаме градски трасета, исторически писти и специално направени нови писти.

Целта ни е да имаме повече градски състезания, които са много атрактивна възможност за всички. Стратегията ни е да има надпревари, където да можеш да активизираш голяма маса от фенове, особено в центъра на градовете.“