Начало Moto News Идън, Довициозо и Биаджи на подиума в Sic Supermoto Day 2014

Идън, Довициозо и Биаджи на подиума в Sic Supermoto Day 2014

57
0

Италианската писта Ил Саджитарио бе домакин на поредното издание на състезанието Sic Supermoto Day. Надпреварата, която се прави в памет на покойния Марко Симончели, отново събра големи имена от MotoGP и световния шампионат на Супербайк (WSBK).

През тази година бе третото издание на Sic Supermoto Day, което се организира от Федерико Капона със средства, набрани от фондацията Симончели, основана от бащата на Марко – Паоло, а също и фондацията Тодиско, която помага на деца с тежки заболявания. Надпреварата бе в  памет на Марко Симончели, а също бе посветена и на Дорионо Ромбони, който миналата година загина при трагичен инцидент на същото това състезание.

Битката беше MotoGP срещу SBK – два отбора от по 4 състезатели от всяка серия. MotoGP гилдията бе представена от Андреа Довициозо, Матия Пасини, Николо Антонели и Матео Ферари. Пилотите от Супербайка бяха Макс Биаджи, Крис Идън, Николо Канепа и Леон Хаслам. Победата спечели Идън, следван от Довициозо, а Биаджи бе трети.

Днес надпреварата продължава с различни активности и със състезание по издръжливост от 58 обиколки в памет на Супер Сик, както наричаха Симончели, а след това ще има и награждаване.