Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двамата пилоти на Рено с точки на Хокенхайм

И двамата пилоти на Рено с точки на Хокенхайм

90
0

Роберт Кубица се класира на седма позиция в днешната Гран при на Германия на пистата Хокенхайм.

– Мисля, че имахме добър уикенд като се има предвид потенциалът на колата ни на тази писта. По време на състезанието имаше някои вълнуващи моменти: направих чудесен старт, борех се да изпреваря [Хамилтън] във втори завой, когато той спря рано и заради това аз загубих позиции от [Дженсън] Бътън и [Марк] Уебър. След спирането ми борбата с Михаел [Шумахер], за да запазя позицията си, беше страхотна. В същото време трябваше да внимавам да не загубя прекалено много време с него, тъй като темпото бе от значение за това да остана пред [Нико] Розберг, който още не бе правил пит. Като цяло разликата спрямо най-бързите бе твърде голяма, за да се борим за нещо повече от седмо място, така че според мен можем да сме доволни – постигнахме максимума – коментира полякът.

Последната възможна точка бе спечелена от Виталий Петров – първата му за сезона, определил надпреварата си като интересна.

– Изненадата беше още по-приятна, след като си мислех, че съм финиширал 11-и, а после открих, че съм десети! Успях да спечеля позиция на старта, скоростта бе добра. Натиснах максимално преди питстопа си, а това помогна да се изчака още две места [напред]. Доволен съм от надпреварата си, но в същото време съм наясно, че можех да се справя по-добре в квалификацията. Затова трябва да продължа да работя упорито, за да напасна всичко в един и същи състезателен уикенд – призна руснакът.