Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двамата пилоти на Уилямс в топ 10 за първи път този...

И двамата пилоти на Уилямс в топ 10 за първи път този сезон

36
0
Бруно Сена

И двамата пилоти на Уилямс се класираха днес в топ 10 на квалификацията за Гран при на Унгария. Пастор Малдонадо ще заеме осма позиция утре на грида, а Бруно Сена е девети, като в отбора останаха много доволни от представянето им.

За първи път този сезон и двете коли се класират в Q3, така че имаме на какво да се надяваме за надпреварата утре – сподели главният инженер Марк Гилан. – Според прогнозата има вероятност да вали, при това силно.

Малдонадо бе особено удовлетворен от карането си в Q2.

В Q3 обаче два пъти попадах на трафик. Щастлив съм за екипа, а и класиране толкова близо до челото е окуражаващо. Състезанието ще е трудно, а приоритетът ни е да вземем точки. Разликите са много малки, но темпото на болида ни е достатъчно добро за хубав финал утре – добави той.

За Сена уикендът върви чудесно до момента, като за него достигането до топ 10 в квалификация днес е първо за сезон 2012 г.

Ситуацията в Q2 бе много напрегната, но прескочихме препятствието. Можех да направя по-добър тур в Q3, но и така съм доволен. Автомобилът е с постоянно поведение в дълги серии обиколки, скоростта ни е на ниво – каза още бразилецът.