Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двете BMW-та в топ 10 за втори път този сезон

И двете BMW-та в топ 10 за втори път този сезон

43
0

И двата автомобила на BMW Заубер се класираха сред най-бързите 10 в квалификация за втори път този сезон. Със силно ревизирания F1.09 Ник Хайдфелд и Роберт Кубица обаче очакваха да са по-бързи в Сингапур, но не можаха да направят по още една бърза обиколка след спиране на тренировката заради катастрофата на Рубенс Барикело (Браун Гран при).

Двамата дадоха съответно осмо и девето време, като утре ще са с позиция напред заради санкцията на бразилеца.

– Колата вървеше чудесно, но не можахме да се възползваме от меките гуми в края на сесията заради червения флаг – заяви и Хайдфелд. – Точно бях започнал последния си бърз тур и още в първите завои виждах, че времето ще е значително по-добро. В перспектива щеше да е добре да използваме меките гуми по-рано, но никой не иска да жертва нищо. А пистата е в най-добро състояние на финала, в последните минути на сесията. Лош късмет.

Полският му колега споделя мнението на Ник за последствията от спирането на квалификацията, макар и по-малко от минута преди изтичане на официалното време, като допълни:

Твърдите гуми са с около две десети от секундата по-бавни в първите два завоя спрямо по-меките. Състезанието ще е много трудно. Трасето изисква сериозна стабилност при спиране. Физически също е изтощително – има много завои и непрекъснато се бориш с автомобила.