Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двете Форс Индии в точките

И двете Форс Индии в точките

72
0

И двата болида на Форс Индия завършиха Гран при на Монако в зоната на точките. Адриан Сутил пресече финала 9-и, точно пред съекипника си Витантонио Лиуци.

– Направих наистина великолепен старт от 12-и на грида и взех две позиции в първия тур. С чудесно спиране стигнах деветото място и след това определях сам темпото си – обясни немският състезател. – След това надпреварата ми бе сравнително самотна, с доста голяма разлика спрямо колите пред и зад мен и през повечето време се надбягвах сам със себе си. Имах прекрасен баланс, накрая и сцеплението се повиши. Доволен съм от всичко, особено като се има предвид вчерашното ми представяне в квалификацията – допълни Сутил.

От 9-о място на стартовата решетка потегли Лиуци, който смяташе след финала, че е допуснал грешка и е влязъл поне две обиколки по-рано от необходимото за смяна на гуми.

– Това позволи на Адриан да ме задмине. Но като отбор сме удовлетворени, тъй като и двата болида са в топ 10 и в точките, а това е страхотно за мотивацията на екипа. Наистина заслужаваме такъв резултат, но поради редица различни причини той ни се случва за първи път – коментира Тонио.

Собственикът на отбора Виджай Маля отбеляза, че целта отборът да печели редовно точки се изпълнява напълно до настоящия момент от сезона.