Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двете Тойоти извън топ 10

И двете Тойоти извън топ 10

40
0

Разочарование претърпя тимът на Тойота в квалификацията в Унгария днес, след като и двамата пилоти на отбора не успяха да се доберат до последната фаза на сесията.

И Ярно Трули, и Тимо Глок избраха да започнат квалификацията с меки гуми, като за бързите си обиколки ги смениха със супер меки, но жълтите знамена, развяти заради катастрофата на Фелипе Маса провалиха опитите им и така и двамата останаха назад в класирането.

Тимът разбира се пожела всичко най-добро на Маса и изрази надежда, че той ще може да се завърне на пистата скоро.

„Не съм много щастлив от колата през целия уикенд и за съжаление не успяхме да достигнем топ 10 днес. Времената бяха много близки през целия уикенд и само няколко десети правят голяма разлика в класирането. За съжаление нямахме нужното темпо. В момента е доста трудно да се съди къде точно губим, но очевидно се надявахме на по-добър резултат. Аз съм пилот и никога не се предавам. Състезанието е дълго и всичко може да се случи, така че ще дам всичко от себе си, за да спечеля точки“, каза Трули.

Тимо Глок също бе разочарован след края на сесията:

„Разочарован съм от този резултат, най-вече защото тази сутрин почувствах, че имаме доста добър пакет и колата изглеждаше конкурентноспособна, независимо че загубих малко време на пистата. По някаква причина просто не можехме да измъкнем най-доброто време от колата, което е жалко. В бързата си обиколка попаднах на друг автомобил в последния завой и загубих малко време. Сигурен съм, че можех да се движа и по-бързо, но за съжаление така седят нещата на такава бавна писта. 14-тата позиция на старта прави нещата трудни за нас утре, защото изпреварването е почти невъзможно тук, но ще видим какво можем да направим що се отнася до стратегията и разбира се ще дадем най-доброто от себе си „, обясни Глок.