Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 „Изстреля се като торпедо!”, скара се Фетел на Квят; „Състезавах се”, защити...

„Изстреля се като торпедо!”, скара се Фетел на Квят; „Състезавах се”, защити се руснакът

55
0

Себастиан Фетел се скара на Данил Квят за маневрата на руския пилот след старта на Гран при на Китай още в стаята, където първите трима в надпреварата се подготвяха за подиума.Той удари съотборника си Кими Райконен в опит да избегне съперника и още по време на надпреварата определи руснака като „луд човек“, а маневрата му – за „самоубийствена“.

Спорът продължи и на подиума, където състезателят на Ферари сподели, че не знае как е изглеждала ситуацията от гледната точка на Данил, а Квят се защити, че просто се е състезавал.

Германецът стартира разгорещената дискусия, очевидно ядосан от ситуацията.

„Питам какво стана на старта? Ако не бях мръднал наляво, щеше да се удариш в нас и тримата щяхме да отпаднем”, раздразнено започна разговора Фетел.

„Ами, аз…”, опита да отговори Квят.

„Няма „ами”! Изстреля се като торпедо!”

„Е, това е състезание!”

„Да, състезание. Но ако бях продължил по същата траектория, щяхме да се ударим.”

„Тогава не продължавай!”

„Да, но вляво имаше още една кола.”

„Така е, но всъщност аз не мога да видя и трите автомобила, човек. Стига. Имам само две очи. Две коли.”

„Трябва да избираш. Иначе следва катастрофа.”

„Но нямаше, така че…”

„ТИ не се удари… Да, това е състезание, но трябва да очакваш, че при подобна налудничава атака може да си строшиш болида. Този път имаше късмет. Потрошената кола беше на Кими.”

„На подиума съм, всичко е наред. Ти също. Наред е.”

Спорът продължи и на подиума.

„Трудно е да преценя как са изглеждали нещата от гледната точка на Данил”, каза Себастиан на почетната стълбичка. „Кими [Райконен] блокира колелата, отворих широко кривата, за да го изпреваря, Данил се опитваше да стори същото. Влетя с голяма скорост в пролуката. Бях много изненадан, трябваше да предприема нещо, а Кими пресичаше точно тогава. В крайна сметка извадихме късмет, защото и аз успях да продължа, и той също.”

Квят продължи да настоява, че той просто се е състезавал: „Направих наистина добър старт, видях пролука и тръгнах към нея. Да, маневрата беше рискова – за това съм съгласен със Себ, но подобни действия могат да донесат подиум. Сега и двамата сме на почетната стълбичка, така че не виждам проблем.”