Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Ферари преследват повече скорост в един бърз тур

И Ферари преследват повече скорост в един бърз тур

74
0

– Няколко малки технически проблема ни попречиха да изпълним всичко в дневния си ред, но въпреки това събрахме достатъчно данни, за да се подготвим възможно най-добре за квалификацията и състезание – бе обобщението на шефа операции на пистата във Ферари Крис Дайър след свободните сесии на пистата Сепанг в Малайзия. – Трябва ни още малко скорост в един бърз тур, но по това ще работим в последната тренировка утре. Двата типа гуми на Бриджстоун са доста близки по отношение на износването, но не е ясно кой е по-издръжлив в дълга дистанция.

На 7-о и 15-о място се класираха пилотите на Скудерията Фернандо Алонсо и Фелипе Маса.

– Напълно безсмислено и да се търси някаква логика в класиранията от петък – категоричен бе испанецът. – Със същия успех можех да съм втори и нищо нямаше да се промени. Всичко зависи от разликите между програмите на отделните отбори. Ние сме сравнително доволни и според първоначалните данни нямаме основание да очакваме нещо различно от случилото се в Бахрейн и Австралия. Нямаме причина да сме песимисти. Просто ще трябва да поддържаме температурите на двигателя, спирачките, гумите и накрая, но не на последно място, на пилотите в нормални граници – дори се пошегува двукратният световен шампион.

Маса също не бе склонен да се обезкуражава от класирането си във втората половина на таблицата.

– Колата е с добро поведение, трябва само да потърсим малко повече скорост. Нямаме обаче проблеми в някаква конкретна област – заяви бразилецът, който между двете сесии успя да стабилизира предната част на своя F10.