Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Ферари с излъгани очаквания

И Ферари с излъгани очаквания

73
0

И отборът на Ферари остана с излъгани очаквания по отношение на квалификацията за Гран при на Белгия днес на пистата Спа-Франкоршамп. За втори пореден уикенд тежестта за добро представяне пада върху плещите на Кими Райконен, след като Лука Бадоер (заместващ контузения в Унгария Фелипе Маса) отново бе далеч от темпото на останалите пилоти.

– Човек със сигурност може да твърди, че стартовата решетка е неочаквана. От наша гледна точка ни се щеше да сме по-напред – с Кими – но дори тази позиция (шеста – б.р.) ще ни позволи да се борим за подиум, особено като се има предвид поведението на F60 в дълги серии от обиколки – обясни шефът на Скудерията Стефано Доменикали.

Райконен се съгласи, че място по-напред на грида е по-добрата опция, но според него е постигнал максимума от възможностите на колата. С повече гориво автомобилът е с прилично поведение, допълни финландецът и продължи:

Изходът от състезанието ще зависи в голяма степен от това какво ще се случи в първите два завоя след старта. Фактът, че автомобилът е с различно представяне в различни части на пистата може да бъде обяснен с липсата на аеродинамично прилепяне, от която страдаме този сезон.

Лука Бадоер от своя страна отново остана последен в класирането, като дори се завъртя в края на първия квалификационен сегмент. Италианецът все още изостава значително от съперниците си.

Направих още една стъпка напред, но все още не е достатъчно. Най-трудното нещо за мен е да си построя ритъм и да намеря границите на колата. Нямам възможност да правя тестове, които биха могли да оправят това нещо. Сигурен съм, че утре ще се справя по-добре, отколкото във Валенсия – заяви Бадоер.