Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Форс Индия харесаха новата корейска писта

И Форс Индия харесаха новата корейска писта

41
0
Витантонио Лиуци

– Ученето на нова писта бе истинско удоволствие днес – сподели и пилотът на Форс Индия Адриан Сутил след първите свободни тренировки за Гран при на Корея.

Немският състезател намира трасето Йонгам за плавно, с някои прекрасни завои – особено в последния сектор при излизането на старт-финалната права.

– Като за модерна писта има сериозен характер и след като сцеплението се подобри, беше наистина забавно да правя обиколки, а и ставаше все по-бърза през целия ден. Това бе част от предизвикателството – да се справиш с тези промени. Иначе всичко в програмата ни бе изпълнено и премина по план. Не направих кой знае колко дълги серии от турове, но натрупахме доста полезна информация – допълни Сутил.

Йонгам се хареса и на съекипника му Витантонио Лиуци, който пък разясни, че прилепянето е било толкова лошо през първите 15 минути на първата сесия, че едва е удържал колата си.

– Ситуацията се подобри много, но извън състезателната линия все още е много мръсно – изпреварванията ще са трудни заради това, защото при излизане от траекторията просто ще се пързаляш. Денят ми мина без проблеми с изключение на последната обиколка, когато автомобилът започна да занася. Няма обаче място за притеснение. В момента е трудно да придобием ясна представа за гумите, при които късането е много високо и според мен всички имаха грижи с издръжливостта им в дълги серии, особено с меките. Като цяло балансът и посоката за настройване на болида ни се изясниха – допълни Тонио.