Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Хаас демонстрира новата кола

И Хаас демонстрира новата кола

52
0

Новият тим във Ф1 – Хаас, стана поредният, който показа колата си за новия сезон в Гран при. Болидът ще се казва VF-16 и е резултат от повече от 2 години работа на американския тим, воден от Джийн Хаас.

Името на колата идва от името на първата CNC машина VF-1, изработена от Haas Automation и представена през 1988 г. V-то означава вертикала, което е стандартно наименование за индустрия за вертикална машина/фреза.

Екипът ще използва задвижващи системи и скоростни кутии от Ферари, както и въздушният тунел на Скудерията в Маранело. Затова не е изненада, че колата прилича на тази на Ферари с тясна задница, изпускателна система с две допълнителни тръби в страни от основниия ауспух и къс, ниско свален нос.

„Целта ни е тази кола да печели точки, заяви спортният директор на тима Гюнтер Щайнер. – Първо трябва да излезем и да покаже, че можем да се свършим работата и да завършим състезанията. После искаме да спечелим точки. Това е крайната цел.“

Новата кола ще бъде карана първо от титуляра Ромен Грожан, който ще седне в кокпита по време на първия ден утре от тестовете на Каталуня. Другият пилот на тима е Естебан Гутиерес, който досега бе тестпилот на Ферари. Мексиканецът ще тества за първи път във вторник.