Начало Автомобили i-семейството на Hyundai с високи оценки на европейски сравнителни тестове

i-семейството на Hyundai с високи оценки на европейски сравнителни тестове

162
0

Моделите i10, i20 и i30 на Hyundai Motor завоюваха първото място в най-новите сравнителни тестове, организирани от няколко европейски автомобилни списания. Автомобилите побеждават конкурентите си в категории като свързаност, удобство при шофиране и динамика на шофиране, както и интериорен дизайн и комфорт, за да грабнат победата. 5-годишната гаранция на Hyundai без ограничение в пробега също получава положителна оценка от списанията. Моделите i10, i20 и i30 са основен стълб на успеха на компанията в Европа, като представляват около 50% от продажбите в региона.

„i10, i20 и i30 са сред най-добре продаваните модели на Hyundai Motor в Европа. Последните сравнителни тестове потвърждават увереността, която имаме в нашето i-семейство“, заяви Томас А. Шмид, главен оперативен директор в Hyundai Motor Europe. „Всички тези модели са проектирани, разработени, тествани и произведени в Европа, за да отговорят на нуждите и очакванията на европейските клиенти. Те са оборудвани с отличен цялостен пакет и представляват страхотното качество, достъпни технологии и привлекателен дизайн, които продължават да привличат нови клиенти към Hyundai.“

i10 бе тестван заедно с конкурентите си от френското автомобилно списание Auto Plus, британското списание What Car? и от немския Auto Bild. Според изпитващите i10 впечатлява с невероятната си просторност, по-специално с пространството за главата и краката на задната седалка, и с изключителна динамика на шофиране, особено в градски райони. Като „най-завършения градски автомобил, виждан някога“ (What Car?), i10 впечатли изпитващите и със своята лесна за използване информационно-развлекателна система и функции за свързаност. What Car? коментира: „Неговото по-стабилно возене, по-просторен интериор, по-бавна амортизация и по-богат списък със стандартно оборудване го правят по-неустоим избор. Прибавете към всичко това и брилянтната нова информационно-развлекателна система и не виждаме i10 скоро да предаде короната си.“

Немското издание Auto Zeitung проведе два сравнителни теста на i20, който зае челното място и в двете изпитания. Подобно на тестовете на i10, i20 получи високи оцени за просторния си интериор с достатъчно място за багаж в 326-литровия багажник. Отбелязани са и комфортните седалки, които правят дългите пътувания приятни, позволявайки релаксираща позиция на сядане, благодарение на множеството опции за регулиране на седалките и волана. Изпитващите изтъкнаха и спирачната система на автомобила, която позволява спиране след 35,6 метра при скорост 100 км/ч, както и неговите впечатляващи функции, качество и изработка. Като „изключителен цялостен продукт“ (Auto Zeitung) i20 си заслужи челната позиция и в двата сравнителни теста.

В широкообхватни сравнителни тестове, проведени от немските списания Auto Zeitung, Auto Bild, Auto Strassenverkehr, испанския Auto Bild, както и Autopista, Hyundai i30 се класира на първо място пред конкурентите си от Германия, Франция или Испания. Автомобилът впечатли изпитващите с пъргавата си динамика, разнообразни системи в помощ на водача, щедър пакет с функции за активна безопасност и свръхмодерни функции за свързаност. i30 спечели точки също за своя модерен, висококачествен интериорен дизайн и своя ергономичен кокпит, както и отличното си съотношение качество-цена.

i-семейството е важна основа в пътешествието на Hyundai Motor към титлата „Водещ азиатски автомобилен бранд в Европа до 2021 г.”. Семейството ще се разрасне още повече тази година с две нови вълнуващи попълнения в гамата i30.