Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Катерам ще покажат новия си болид директно на Херес

И Катерам ще покажат новия си болид директно на Херес

30
0
база,Катерам,фабрика

Екипът на Катерам обяви, че също като Мерцедес ще покаже новия си болид за сезон 2014 г. директно на пистата Херес преди първия предсезонен тест във Формула 1. Отборът от Лийфийлд ще извади на бял свят автомобила сутринта на 28 януари, когато същото ще сторят и колегите им от Бракли. Макларън пък ще демонстрират МР4-29 няколко дни по-рано – на 24 януари, онлайн.

Катерам, които загубиха миналата година десетото място при конструкторите, ще продължат да се състезават с двигатели на Рено. Те обаче не са обявили нито един пилот, като за двата кокпита се спрягат куп имена – тези на титулярите от 2013-та Гийдо ван дер Гарде и Шарл Пик, Хейки Ковалайнен, Маркус Ериксон от GP2 и дори Камуи Кобаяши.

Шефът на тима Сирил Абитебул пък смята, че отборът едва ли е можел да стане по-конкурентоспособен чрез различен метод на работа.

Трудно е да се каже дали щеше да има разлика. Може би единственият пропуск досега е този, че не сме свързани с някой от големите екипи. Но да започнеш от нула и да достигнеш етапа, в който се намираме понастоящем, изисква време. Всичко трябва да се изгражда постепенно, докато се превърне в силен бизнес, способен да се съревновава с компании, инвестирали в продължение на 35 години като Уилямс. И на Ред Бул им отне време, за да напаснат нещата, когато започнаха след купуването на Ягуари. Лотус са фантастичен отбор, но те пък стартираха от Толеман и Бенетон – сподели Абитебул.