Начало Автомобили И Land Rover Freelander участва в спасяването на индийските тигри

И Land Rover Freelander участва в спасяването на индийските тигри

119
0

Land Rover увеличи подкрепата си за фондацията Born Free и работата й в Индия, като предостави на една от партньорските й организации – фондация Satpuda – нов Freelander. Автомобилът ще бъде използван за работа в резерватите на страната, където живеят тигри.

Новият Land Rover Freelander е със специална „маркировка” – отличителните бели отпечатъци от лапи. Областта Satpuda Landscape Tiger Programme пък е най-големият хабитат на тигри в Индия.

Индийските тигри са заплашени от изчезване заради години бракониерство и загубата на природния им хабитат. Те са едва 3500 по цял свят и различни фондации и организации, включително Born Free и Satpuda – се борят да ги спасят.

Продължаващото партньорство на Land Rover с Born Free вече подпомогна някои от най-важните проекти във Великобритания, Кения, Етиопия, Южна Африка и Шри Ланка – коментира Brand Experience директора на Jaguar Land Rover Марк Камерън. – Вярвам, че заедно ще имаме реален принос за спасяването на застрашените тигри в Индия. Характеристиките на автомобила ни ще дадат възможност на хората да достиган райони, които иначе са недостъпни.

Президентът на Born Free Уил Травърс допълни, че под една или друга форма Land Rover са част от ДНК-то на организацията вече близо 7 десетилетия.